Η Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου θα έχει άρωμα… Αράχωβας καθώς το Feedέλ Asador φιλοξενεί πίσω από την μπάρα του το αγαπημένο στέκι του πιο hot χειμερινού προορισμού, το Sehre!

Μία μοναδική pop-up experience, όπου τα οινοπνεύματα αλλά και τα πνεύματα που κυκλοφορούν στον Παρνασσό, που αποτυπώνονται πλήρως στον cocktail κατάλογο του Sehre, έρχονται στη Γλυφάδα.

Ραντεβού, λοιπόν, στις 6 Δεκεμβρίου στο meeting point των gastro lovers, όπου θα απολαύσετε ένα ξεχωριστό food & cocktail pairing.

Sehre – Η φυλή της Αράχωβας

Join the Tribe

Έντεκα χρόνια τώρα, ένα all day bar στην Αράχωβα φιλοξενεί από το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα τους φανατικούς χιονοδρόμους, και όχι μόνο, στην πλατεία Λάκκα, στην καρδιά του χωριού. Το Sehre είναι ένα αγαπημένο στέκι που έχει ακούσει και ζήσει πολλές ιστορίες, ενώ έχει μοιραστεί πολλές μέρες και νύχτες με σταθερούς και νέους φίλους.

Έτσι, εμπνέεται από την κουλτούρα της γεμάτης ζωής στον Παρνασσό και προσφέρει στους επισκέπτες μια διαφορετική εμπειρία φιλοξενίας, την αίσθηση ότι όλοι ανήκουν σε μία φυλή, τη φυλή Sehre.

Μύθοι και θρύλοι, θεότητες και σύμβολα της φυλής αυτής ντύνουν τους καινούριους καταλόγους, τη διακόσμηση του ίδιου του αυθεντικού αυτού mountain café, που συνεχίζει σταθερά να προσφέρει ένα καταφύγιο με γούστο, σπιτικές γεύσεις, προσεγμένα cocktails και εγκάρδια ατμόσφαιρα. Με τον τρόπο μιας ζεστής, φιλόξενης και χαρούμενης φυλής. Της φυλής Sehre.

Feel The Vibe

Οκτώ διαφορετικά cocktails ετοιμάζονται πίσω από την μπάρα του Sehre εμπνευσμένα από διαφορετικά spirits και με τις δύο έννοιες του όρου: τα οινοπνεύματα αλλά και τα πνεύματα που κυκλοφορούν στον Παρνασσό. Με τον τίτλο Mount Parnassus το cocktail menu συστήνει το κοινό σε ένα μυθικό σύμπλεγμα Θεών που ζουν στο δασωμένο αυτό βουνό και που ο καθένας έχει μία γεύση προς τιμήν του.

Έτσι, όποιος κρατήσει τον κατάλογο με τις κεντητές φιγούρες –φόρος τιμής στη φολκλόρ ορεινή παράδοση- θα μάθει για τη θεότητα Parnassius που δεν είναι άλλη από την παρνασσιακή πεταλούδα και που χάρη στα συστατικά της αιχμαλωτίζει τον άρωμα μιας γυναίκας. Το cocktail Meles, που πήρε το όνομα του από τον ασβό-μόνιμο κάτοικο του Παρνασσού, είναι μια ελαφρώς spicy επιλογή, ιδανική για το βουνό. Το Aquilla, ή αλλιώς χρυσαετός, είναι μια ελαφριά επιλογή με πολλά αρώματα χάρη στο ginger και το passion fruit.

Το Vulpus, η αλεπού δηλαδή, είναι ένα καθαρά χιονοδρομικού στυλ ελαφρύ cocktail με βάση το ζεστό κόκκινο κρασί και το μέλι. Το Lucanus, το σκαθάρι που ζει στον Παρνασσό, έχει μεσογειακή γεύση χάρη στο αγγούρι και σε συνδυασμό με το σπιτικό σιρόπι τζίντζερ έχει πιπεράτη αίσθηση. Το Pica, η γνωστή καρακάξα, είναι ένα καθαρά ελληνικό cocktail με μαστίχα, λεμόνι –και όχι μοσχολέμονο-, βασιλικό και δενδρολίβανο.

Ξεχωρίζει και ο Bubo, ο μπούφος δηλαδή, ως ελαφρύ και δροσιστικό cocktail χάρη στον συνδυασμό μανταρινιού με ανανά. Το Vipera, η οχιά, παίζει με το δημοφιλές Aperol και το αναμειγνύει με αρώματα εσπεριδοειδών.

Ritual

«Άνθρωποι γύρω από την εστία. Χέρια με ζεστές κούπες. Ποτήρια και πιάτα, άδεια και γεμάτα». Με αυτές τις φράσει προσκαλεί ο γενικός κατάλογος τους επισκέπτες να ζήσουν την ιεροτελεστία και να διαλέξουν ανάμεσα στα ποτά και τα φαγητά που προσφέρει η φυλή Sehre. Ανάμεσα στα άλλα, ο καφές έχει την τιμητική του με ειδικό χαρμάνι που συνδυάζει διαφορετικές ποικιλίες από νότιο και κεντρική Αμερική, αλλά και Ασία.

Έχει άρωμα εξωτικών μπαχαρικών και ξηρών καρπών, ενώ αφήνει μια επίγευση καραμέλας βουτύρου με δόσεις καπνού και μαύρης σοκολάτας.

Η φυλή Sehre αγαπά τα ζεστά ροφήματα, όπως όλοι όσοι κυκλοφορούν στα βουνά, και προτείνει ιδιαίτερες γεύσεις μαύρου και πράσινου τσαγιού, ενώ στύβει καθημερινά φρέσκους χυμούς με φρούτα εποχής.

Πολλά έχουν ακουστεί για τις πίτες της μαμάς της φυλής, αφού φουρνίζονται καθημερινά και ταΐζουν τους επισκέπτες  με χειροποίητο φύλλο και φρέσκια γέμιση. Το ίδιο ισχύει για τα λαχταριστά pancakes που λούζονται με σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, μέλι και φράουλες. Στο σπίτι της φυλής, θα βρείτε επίσης μια ολοκληρωμένη λίστα με spirits, καθώς και ελληνικά και ξένα κρασιά.

Rebirth 2018

Η φυλή υποδέχτηκε το 2018, μια χρονιά αναγέννησης, με το Rebirth. Ένα γούρι που έγινε ανάρπαστο και συμβολίζει την ορμή και τη φύση της δημιουργίας. Η φυλή Sehre επιφυλάσσει πολλές ακόμα εκπλήξεις, πάντα με καύσιμο όλα όσα την εμπνέουν από τη ζωή στον Παρνασσό και τον κόσμο που την τιμά με την παρουσία του.

Πληροφορίες

Sehre

Πλατεία Λάκκα, Αράχωβα

Τηλ. 22670 31518

 Sehre Cafe