Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αναγνώστες του διεθνούς Conde Nast Traveler δείχνουν την αγάπη τους για την Ελλάδα, μέσω των ετήσιων βραβείων αναγνωστών του ταξιδιωτικού περιοδικού.

Μετρώντας εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους από τους αναγνώστες του περιοδικού, λοιπόν, οι ιθύνοντες των βραβείων 2018 Readers’ Choice Awards κατέληξαν στη λίστα με τις 35 Καλύτερες Πόλεις στην Ευρώπη –μία λίστα που περιλαμβάνει αρκετά ετερόκλητες πόλεις μεταξύ τους, που αποδεικνύουν τόσο την διαφορετικότητα της Γηραιάς Ηπείρου, όσο και των ταξιδιωτών που την επιλέγουν.

Η ελληνική πόλη που κατατάσσεται στην 24η θέση της λίστας, δεν είναι άλλη από την Αθήνα, η οποία κάνει το ντεμπούτο της στη συγκεκριμένη κατηγορία μαζί με την γαλλική Αβινιόν.

Στις σταθερές αξίες παραμένουν διαχρονικοί και δημοφιλείς προορισμοί όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, χωρίς ωστόσο να βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών των ταξιδιωτών.

Στις πρώτες θέσεις παρατηρούνται μητροπόλεις της κεντρικής Ευρώπης με την πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, να βρίσκεται στην κορυφή όλων και τις Σάλτσμπουργκ (επίσης Αυστρία) και Αμβούργο (Γερμανία) να την ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Η πρώτη πεντάδα κλείνει με δύο πανέμορφες πόλεις της Ελβετίας, τη Λουκέρνη στην τέταρτη και τη Βασιλεία στην πέμπτη θέση, ενώ στην έκτη και έβδομη θέση συναντώνται δύο γερμανικές πόλεις, η Κολωνία και η Νυρεμβέργη.

Όγδοη ακολουθεί η παραμυθένια Φλωρεντία, στην καρδιά της Τοσκάνης στην Ιταλία και ένατη (προς έκπληξη όλων, αν αναλογιστεί κανείς τη δημοφιλία του) το λαμπερό Παρίσι. Η κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Βαρκελώνη, ενώ αρκετά δημοφιλείς προορισμοί όπως το Λονδίνο και η Ρώμη, βρίσκονται αρκετά πιο κάτω στη λίστα.

TAGS