Από την Πολωνία, την Πράγα και τη Μεγάλη Βρετανία, μέχρι την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ιταλία, συγκεντρώσαμε οκτώ σημεία που προσφέρουν πανοραμική και απρόσκοπτη θέα στην πόλη που βρίσκονται. Ιστορικά καμπαναριά, καθιερωμένα μουσεία και επιβλητικά κάστρα συγκεντρώνουν τους επισκέπτες στην κορυφή τους, προσφέροντάς τους το καλύτερο «δώρο» αφ’ υψηλού. Απολαύστε το.

Καμπαναριό Γκιότο, Φλωρεντία

Η παραμυθένια Φλωρεντία στην καρδιά της Τοσκάνης, έχει να αναδείξει πλούσια ιστορία και πολλούς, καλλιτεχνικούς θησαυρούς, αν αναλογιστεί κανείς ότι θεωρείται λίκνο της Αναγέννησης. Με το ιστορικό της κέντρο να έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, πρόκειται για ένα υπαίθριο μουσείο, που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Για μια πρώτη- πανοραμική άποψη της πόλης που απλώνεται στα νερά του ποταμού Άρνου, ο επισκέπτης δεν έχει παρά να σκαρφαλώσει σε ύψος 84 μέτρων στο καμπαναριό Giotto, στον καθεδρικό ναό της πόλης. Οι κόκκινες κεραμοσκεπές της Φλωρεντίας αιχμαλωτίζονται σε αμέτρητα φωτογραφικά κλικ.

Panorama Seleve, Γενεύη

Αν και οι περισσότεροι έχουν συνδέσει τη Γενεύη με το δυναμικό επιχειρηματικό της κέντρο και την παγκόσμια τραπεζική δραστηριότητα, η ελβετική πόλη κρύβει πολλά θέλγητρα. Κοσμοπολίτισσα, με ευρωπαϊκή αρχοντιά, μεσαιωνικό αέρα και πλούσιο φυσικό περιβάλλον, η «πρωτεύουσα της Ειρήνης» αξίζει να συμπεριληφθεί στις επιλογές του κάθε ταξιδιώτη. Από τις πιο χαρακτηριστικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσει κανείς εδώ μια βόλτα με το τελεφερίκ μέχρι το βουνό Seleve, απ’ όπου η πόλη απλώνεται, κυριολεκτικά, κάτω από τα πόδια σας.

Καμπαναριό Belfort, Μπριζ

Η καρδιά της παραμυθένιας Μπριζ χτυπά στην κεντρική πλατεία της. Εκεί κυριαρχεί το πανύψηλο καμπαναριό Belfort, απ’ όπου απολαμβάνει κανείς πανοραμική θέα στην πόλη. Μπορεί να χρειαστεί να ανεβεί εκατοντάδες σκαλιά και να υπομείνει τις 47 καμπάνες που χτυπούν συνεχόμενα από τον 18ο αιώνα, ωστόσο η πανοραμική άποψη της κουκλίστικης Μπριζ ανταμείβει και με το παραπάνω.

The Shard, Λονδίνο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και ψηλά κτήρια στο Λονδίνο, που ξεχωρίζουν στον ουρανό της βρετανικής πρωτεύουσας. Το The Shard, προσφέρει θέα στην πόλη αφ’ υψηλού που, στην κυριολεξία, κόβει την ανάσα. Αν καταφέρετε να μην ζαλιστείτε από το ύψος και να αντιμετωπίσετε με θάρρος την υψοφοβία (όσοι πιθανόν έχετε) αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί στον ορίζοντα της ευρωπαϊκής μητρόπολης.

Κάστρο Βαβέλ, Κρακοβία

Παλαιότερη πρωτεύουσα της Πολωνίας και μία από τις παλαιότερες πόλεις στη χώρα, η Κρακοβία αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους δηλώνουν λάτρεις της ιστορίας και των μύθων. Από τα πιο σπουδαία μνημεία της το Κάστρο Βαβέλ, στο ψηλότερο σημείο του ομώνυμου λόφου, απ’ όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει εκπληκτική θέα της πόλης αφ’ υψηλού.

Μουσείο Τέχνης, Αρχιτεκτονικής & Τεχνολογίας, Λισαβόνα

Το πιο ωραίο σημείο στην πορτογαλική πρωτεύουσα για να απολαύσει κανείς το ονειρικό ηλιοβασίλεμα της Λισαβόνας. Το MAAT, στις όχθες του ποταμού Τάγου, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εναρμονίζεται και να μπλέκεται με το περιβάλλον, δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη του να μπορεί να περπατήσει κάτω, δια μέσου αλλά και πάνω στο κτήριό του απολαμβάνοντας μοναδικές απόψεις του ηλιοβασιλέματος και της πόλης.

Le Georges, Παρίσι

Στο πιο ψηλό σημείο ενός από τα πιο σημαντικά και πολυσύχναστα πολιτιστικά σημεία αναφοράς του Παρισιού, το περίφημο Κέντρο Georges Pompidou, κρύβεται μία (ακόμη) έκπληξη. Το εστιατόριο Georges (παραμένει ανοιχτό ακόμη κι αν το κέντρο κλείσει) με την εκπληκτική του θέση, έχει το προνόμιο να χαρίζει στους επισκέπτες του, εκτός από εξαιρετικές γευστικές προτάσεις και ευφάνταστα cocktails, την πιο όμορφη θέα στην Παναγία των Παρισίων, την Sacre Coeur στη Μονμάρτη και φυσικά στον Πύργο του Άιφελ.

Αστρονομικό Ρολόι, Πράγα

Μια πανέμορφη, γραφική πόλη που μαγεύει όποιον την επισκεφτεί με τις κουκλίστικες εικόνες που προσφέρει στους ταξιδιώτες της. Χαρακτηριστικό σημείο της ο Πύργος με το Αστρονομικό Ρολόι, που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών σε καθημερινή βάση. Εκτός από το ενδιαφέρον που ο ίδιος παρουσιάζει, όποιος υπομείνει την ουρά και την αναμονή απολαμβάνει υπέροχη θέα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.