Χτισμένη σε μια κοιλάδα, την οποία διασχίζει ο ποταμός Ρίμακ, η πρωτεύουσα του Περού είναι μια συναρπαστική πόλη με μεγάλη ιστορία.

Η Λίμα είναι η πόλη των αντιθέσεων και του πολιτισμού σε μια χώρα που χαρακτηρίζεται από τους φυσικούς και αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

Ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πισσάρο το 1535 και αποτελεί το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Είναι γνωστή ως η «Πόλη των Βασιλέων» καθώς για περισσότερους από τρεις αιώνες υπήρξε η σημαντικότερη πόλη στη νότια Αμερική.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ιστορικό της κέντρο, να εξερευνήσει τις γειτονιές και κυρίως τις παραλιακές περιοχές, οι οποίες διαθέτουν μεγάλες αγορές και εστιατόρια.

Το μουσείο Λάρκο Χερρέρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δέκα κορυφαία της νότιας Αμερικής και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο-κατακόμβη της Λίμας.

Ο ταξιδιώτης θα περπατήσει στις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, θα δει από κοντά τις όμορφες πλατείες Μπολονιέζι, Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Λίμα / Περού

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Νέο σολ του Περού (1 ευρώ ισοδυναμεί με 3.85 σολ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 17 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και 19 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Μαδρίτης.