Λουσμένη στο χρυσαφένιο φως της Κυανής Ακτής, η πρωτεύουσα της Γαλλικής Ριβιέρας βρέχεται από τις ακτές της Μεσογείου.

Το διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο στη νότια Γαλλία γοητεύει τους επισκέπτες με τον συνδυασμό θάλασσας και βουνού, ενώ φιλοξενεί και το περίφημο καρναβάλι.

Η ιδιαίτερη φυσική ομορφιά έχει χαρίσει στην πόλη το «παρατσούκλι» Nice la belle που σημαίνει η όμορφη Νίκαια.

Στην πιο ζωντανή από τις πόλεις της γαλλικής Ριβιέρας ο ταξιδιώτης θα δει από κοντά κλασικά αξιοθέατα, καθώς και την πανέμορφη Παλιά Πόλη με τα κομψά κτίρια, τις υπαίθριες αγορές λουλουδιών και τις άπειρες αντικερί.

Η βόλτα των Άγγλων όπως μεταφράζεται το Promenade des Anglais, είναι ένας παραλιακός πεζόδρομος, όπου έκαναν την βόλτα τους οι Άγγλοι ευγενείς του 19ου αιώνα.

Η διαδρομή εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας και μπορεί να θαυμάσει κανείς την απεραντοσύνη της θάλασσας, το γαλάζιο του ουρανού και την αρχιτεκτονική των σπιτιών που βρίσκονται στην παραλιακή.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον πύργο Tour Bellanda και το πάρκο Chateau, πάνω σε ένα λόφο από όπου μπορεί να δει πανοραμικά την παραλία και τον Κόλπο των Αγγέλων. Για κολύμπι ενδείκνυται η παραλία με το βότσαλο και η Beaulieu-Sur-Mer λίγο έξω από την πόλη.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Νίκαια / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.