Η πιο ανεπτυγμένη και μεγαλύτερη μητρόπολη στην ηπειρωτική Κίνα ανανεώνει διαρκώς το φουτουριστικό της ορίζοντα.

Στη Σσγκάη, μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου η Ανατολή συναντά τη Δύση, με παραδοσιακά μικρά σπιτια να εναλλάσονται με υπερσύγχρονους ουρανοξύστες και πολυτελή πολυκαταστήματα.

Ο ποταμός Χουάνγκ χωρίζει την ασιατική μεγαλούπολη στα δύο. Η Σαγκάη ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, το οποίο άρχισε να μεγαλώνει από το 1027. Η παλαιά πόλη έχει διατηρήσει παραδοσιακά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και η μοντέρνα διαθέτει επιβλητικούς ουρανοξύστες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μουσείο της Σαγκάης με τη μοντέρνα πρόσοψη που φιλοξενεί ανεκτίμητα μπρούτζινα αγάλματα, κεραμικά και καλλιγραφίες, που ταξιδεύουν τον επισκέπτη μερικούς αιώνες πίσω στον κινεζικό πολιτισμό.

Η αποβάθρα The Bund φιλοξενεί πολυτελείς μπουτίκ, νεοκλασικά και art deco κτίρια. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα -αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά- κτίρια της πόλης κοσμούν την πλατεία People’s Square.

Στο Πάρκο Fuxing ο επισκέπτης θα ανακαλύψει όαση σε στιλ γαλλικό, με σιντριβάνια, παρτέρια, κιόσκια και την κεντρική λίμνη. Ο Κήπος Yuyuan φιλοξενεί το Huxinting, το παλιότερο τεϊοποτείο της Σαγκάης που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

Στην συνοικία Pudong, βρίσκονται όλοι οι ουρανοξύστες και μέσα σε αυτούς, ο πύργος Jin Maο, το τέταρτο υψηλότερο κτίριο του κόσμου και το υψηλότερο της Κίνας, με 88 ορόφους.

Η Παλιά πόλη Σαγκάης είναι η μόνη αξιοποιημένη τουριστικά περιοχή που έχει πιο κινεζικό χαρακτήρα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ

Σαγκάη/ Κίνα

Διαφορά ώρας: 5 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Γουάν Κίνας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 7.71 γουάν)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 16 ώρες από την Αθήνα μέσω Μόσχας και 14 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ