Με κοσμοπολίτικη αίσθηση, αναγεννησιακά κτίρια και ηλιόλουστες παραλίες, το Σπλιτ σε θαμπώνει απροσδόκητα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας φημίζεται για το παλάτι του Διοκλητιανού, ένα ρωμαϊκό μνημείο προστατευμένο από την UNESCO, που αποτελεί μία μικρή πολιτεία από μόνο του. Ένα από τα καλντερίμια του μάλιστα είναι τόσο στενό που σε ελεύθερη μετάφραση ονομάζεται «Άσε με να περάσω», αφού χωράει μόνο έναν άνθρωπο.

Ο επισκέπτης μπαίνει στο παλάτι από την Μπρούτζινη Πύλη πάνω στη Riva και ανακαλύπτει ένα λαβύρινθο από στοές και μαγαζάκια που πουλάνε σουβενίρ και χειροτεχνήματα.

Τα γοτθικά και αναγεννησιακά της κτίρια με τις κεραμιδοσκεπές, τα στενά γραφικά σοκάκια γεμάτα γραφικά μαγαζάκια και μοντέρνα καφέ, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον καθεδρικό ναό του Αγίου Domnius, με το καμπαναριό που προσφέρει υπέροχη θέα της πόλης. Στο εσωτερικό του μεγαλοπρεπούς ναού, που είναι φτιαγμένος από πωρόλιθο, βρίσκεται  μια πλούσια συλλογή από αγάλματα και ξυλόγλυπτα του 13ου αιώνα.

Ακόμη θα ανακαλύψει το Σπιτ, περπατώντας στην Πλατεία του Λαού με το Ρολόι του Πύργου και το δημαρχείο αλλά και την ήσυχη μεσαιωνική γειτονιά Veli Varos.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΣΠΛΙΤ ΚΡΟΑΤΙΑ

Σπλιτ / Κροατία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κούνα Κροατίας (0,13 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μονάχου είναι 4 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 6 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Φρανκφούρτης.

ΣΠΛΙΤ ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΠΛΙΤ ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΠΛΙΤ ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΠΛΙΤ ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΠΛΙΤ ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΠΛΙΤ ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΠΛΙΤ ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΠΛΙΤ ΚΡΟΑΤΙΑ