Απλωμένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα το Εγκισάιμ βρίσκεται στη βόρειο-ανατολική Γαλλία.

Η κωμόπολη της Αλσατίας έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες και η μεσαιωνική ατμόσφαιρα συναντάται διάχυτη στα γραφικά πλακόστρωτα.

Βρίσκεται στον αλσατικό δρόμο του κρασιού και ο επισκέπτης αξίζει να δοκιμάσει το υψηλής ποιότητας κρασί που παράγει, της ποικιλίας Riesling.

Τα έντονα χρωματισμένα σπίτια του χωριού στολίζονται με πολύχρωμα λουλούδια, ενώ μερικά φιλοξενούν επιγραφές στην αλσατική διάλεκτο.

Τα κτίρια είναι κατασκευασμένα από τον 16ο και 17ο αιώνα, ωστόσο είναι ιδιαίτερα καλοσυντηρημένα. Τα πέτρινα καλντερίμια, τα σιντριβάνια και η μικρή πλατεία έχουν χαρίσει στο Εγκισάιμ τον τίτλο του πιο αγαπημένου χωριού της χώρας το 2013.

Ακόμη, συμμετέχει στο σύνδεσμο των πιο όμορφων χωριών της Γαλλίας και η παραδοσιακή αισθητική του γοητεύει τους ταξιδιώτες κάθε εποχή του χρόνου.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

gisaimaop

Εγκισάιμ / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα για την Λυών μέσω Μονάχου και 5 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για την Λυών μέσω Μονάχου. Από την Λυών φτάνετε οδικώς στο χωριό Εγκισάιμ σε 3 ώρες και 35 λεπτά. ΕΓΚΙΣΑΙΜ ΓΑΛΛΙΑ

ΕΓΚΙΣΑΙΜ ΓΑΛΛΙΑ ΕΓΚΙΣΑΙΜ ΓΑΛΛΙΑ ΕΓΚΙΣΑΙΜ ΓΑΛΛΙΑ ΕΓΚΙΣΑΙΜ ΓΑΛΛΙΑ ΕΓΚΙΣΑΙΜ ΓΑΛΛΙΑ ΕΓΚΙΣΑΙΜ ΓΑΛΛΙΑ ΕΓΚΙΣΑΙΜ ΓΑΛΛΙΑ ΕΓΚΙΣΑΙΜ ΓΑΛΛΙΑ