Με σύγχρονα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα και μεσαιωνικά κτίρια που γοητεύουν η πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Η Βιτόρια-Γκαστέις είναι η πιο πράσινη πόλη της Ευρώπης και βρίσκεται στη βόρεια Ισπανία.

Η παλιά πόλη χρονολογείται από τον 8ο αιώνα όταν την ίδρυσε ο Sancho VI «ο σοφός».

Οι τέσσερις πύργοι από τις εκκλησίες του Σαν Πέδρο, Σαν Μιγκέλ, Σαν Βινσέντε και τον καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία αποτελούν εμβληματικές φυσιογνωμίες της πόλης.

Τα μεγαλοπρεπή παλάτια της αναγέννησης ξεχωρίζουν.

Περιηγηθείτε στο παλάτι Escoriaza-Esquivel, το παλάτι Montehermoso και στις όμορφες συνοικίες και θαυμάστε το άγαλμα της γνώσης Follet που διακρίνει τον καθεδρικό ναό της Σάντα Μαρία.

Αξίζει να επισκεφθείτε κάποια από τα αν αναρίθμητα μουσεία της όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Artium και το Μουσείο Καλών Τεχνών.

Το εντυπωσιακό γήπεδο Fernando Buesa αποτελεί ένα από τα κτίρια που κοσμούν την πόλη με το σύγχρονο αρχιτεκτονικό τους ντιζάιν.

Το Εκθεσιακό Κέντρο Europa Palace έχει αποκτήσει πράσινη πρόσοψη από το 2015, καθώς η Βιτόρια-Γκαστέις εκτός από τον οικολογικό τρόπο μετακινήσεων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και στην ανακύκλωση.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

vitorgast

Βιτόρια-Γκαστέις /Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.

ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ