Θεωρείται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, και όχι άδικα. Αυτό που ωστόσο κατά τη γνώμη μου διακρίνει το Clochard, πέραν της κουζίνας του, είναι το γεγονός πως αποτελεί one of a king πρόταση. Εκπροσωπεί στο σύνολό του μια πρόταση που δεν θα βρεις σε κανένα άλλο εστιατόριο της συμπρωτεύουσας. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Το συναντάμε στην οδό Προξένου Κορομηλά, μια ανάσα από την κεντρικότατη πλατεία Αριστοτέλους, έχει βραβευτεί τα οχτώ τελευταία έτη με Χρυσό Σκούφο στην κατηγορία ελληνικής κουζίνας, ενώ γράφει τη δική του ιστορία από το 1978. Η πρόσφατη ανακαίνισή του πρόσθεσε στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης έναν εντυπωσιακό χώρο που διακρίνεται από το minimal που δεν απαρνιέται κλασικά στοιχεία. Προχωρώντας στην κουζίνα, εδώ απολαμβάνουμε μια δημιουργική πρόταση μεσογειακής κουζίνας που αγαπά ιδιαιτέρως τις ελληνικές επιρροές. Η εποχική πρώτη ύλη έχει την τιμητική της, μιας και το μενού εδώ αλλάζει δύο φορές το χρόνο. Στις γιορτές, το κοινό που θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει δύο εξαιρετικά εορταστικά μενού που αποτελούν την πρόταση του Clochard για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά αντίστοιχα. resclochard3 Το Χριστουγεννιάτικο μενού ξεκινά με τριλογία σολομού, μπρικ, αυγοτάραχο, συνεχίζει με ceviche γαρίδας κρέμα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ και αέρα εσπεριδοειδών, ενώ η βελουτέ κάστανου, τορτελόνι μανιταριών και μαύρη τρούφα θα εκτοξεύσει ως τρίτο πιάτο θα εκτοξεύσει τις αισθήσεις σας. H παραδοσιακή γέμιση, ρόδι, foie gras εντείνει τον εορταστικό χαρακτήρα, ενώ στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αγριογούρουνο ή γαλοπούλα. Ο γλυκός επίλογος γράφεται με μαύρη σοκολάτα, μανταρίνι και κρέμα βουτύρου. Όλα τα παραπάνω, εφόσον επιθυμείτε, συνδυάζονται το καθένα ξεχωριστά με ιδανικές επιλογές κρασιών και σαμπάνιας. resclochard2 Το Πρωτοχρονιάτικο μενού ξεκινά με ταρτάρ από πετρόψαρα, κρέμα σπαραγγιών και αφρό τσίλι, το δεύτερο πιάτο είναι βασιλικό καβούρι, σφυρίδα ποσέ, λάχανο, μάνγκο, ραπανάκι, μαγιονέζα λεμονιού, ενώ η βελουτέ κολοκύθας με γαρίδες και τζίντζερ έρχεται να σας προετοιμάσει για τη γευστική συνέχεια. Ραβιόλι με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, κρέμα σελινόριζας, μαύρη τρούφα έρχονται ως τέταρτο πιάτο της εορταστικής αυτής εμπειρίας, με την επιλογή ανάμεσα μοσχαρίσιο φιλέτρο ροσίνι και στήθος πάπιας να είναι δική σας. Το επιδόρπιο του μενού είναι κρέμα namelaka caramelia, φρέσκα φρούτα δάσους, κιμπετί, μαύρη σοκολάτα, κουλί μάνγκο. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να απολαύσετε το μενού σας συνδυασμένο με ιδανικές ετικέτες κρασιού να δένουν αρμονικά με κάθε πιάτο.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη Κάντε κράτηση στο 2310239805 clochard.gr