Ολόκληρη η Κρήτη έχει μοναδικά φυσικά τοπία, άγρια αλλά και παρθένα ομορφιά, καθώς και παραλίες που μοιάζουν σχεδόν απόκοσμες.

Ένα τέτοιο σημείο είναι και η περιοχή «Σεϊτάν λιμάνια» στα Χανιά με μια παραλία με κρυστάλλινα νερά την οποία είτε θα την ακούσετε με το όνομα «Στέφανος» είτε με το όνομα της περιοχής δηλαδή «Σεϊτάν λιμάνια». Όπως κι αν την γνωρίσετε, το σίγουρο είναι ότι θα σας καθηλώσει η παραδεισένια ομορφιά και τα πεντακάθαρα νερά που μπορείτε να κολυμπήσετε. Το μέρος βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και το τοπίο θα σας ανταμείψει για την διαδρομή που θα κάνετε.

Εκεί, οι λωρίδες της καταγάλανης θάλασσας εισχωρούν στις βραχώδεις, απόκρημνες ακτές και δημιουργούν ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς. Παρά το γεγονός ότι η λέξη Σεϊτάν προέρχεται από την τούρκικη γλώσσα και θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «Διαβολικά λιμάνια» αυτό σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της παραλίας που είναι παραδεισένια. Πιθανόν δόθηκε η ονομασία λόγω των μεγάλων κυμάτων που συχνά δημιουργούνται εκεί. Για να φτάσετε στο σημείο πρέπει να κινηθείτε προς το Αεροδρόμιο και να περάσετε από το χωριό Χορδάκι όπου στη συνέχεια θα δείτε πινακίδα. Στην πορεία σας θα πρέπει να σταματήσετε και να περπατήσετε σε ένα μονοπάτι για να φτάσετε στο απόμερο μέρος που σας περιμένει για να κάνετε τις βουτιές σας.

Δεν πρόκειται βέβαια για μια οργανωμένη παραλία και διατηρεί την παρθένα ομορφιά της οπότε θα πρέπει να φροντίσετε να είστε εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα που μπορεί να σας χρειαστούν ειδικά αν αποφασίσετε να μείνετε εκεί όλη τη μέρα, πράγμα πολύ πιθανό. Αν θέλετε περισσότερη ησυχία και όχι πολύ κόσμο τότε καλύτερα να προτιμήσετε μια καθημερινή αντί για ένα σαββατοκύριακο που έχει σίγουρα περισσότερη κίνηση.

kasdhfdg2 kasdhfdg3 kasdhfdg4