Επιδίωξή μας είναι η αύξηση της τουριστικής ροής από το Ιράν, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Τεχεράνη, όπου η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση τουρισμού «TITE 2016».

«Οι Ιρανοί αγαπούν πολύ την Ελλάδα είναι ένας πολύ φιλόξενος λαός» τόνισε η κ. Κουντουρά, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη και πρόσθεσε ότι οι Ιρανοί έχουν οικονομική ευμάρεια, καθώς η Ελλάδα εκτός από την αύξηση του αριθμού των αφίξεων ενδιαφέρεται κυρίως να υπάρχει και τουριστική ποιότητα.

Όπως είπε, το άνοιγμα στην ιρανική τουριστική αγορά γίνεται και σε συνδυασμό με την απευθείας πτήση Αθήνα – Τεχεράνη της Aegean και χαρακτήρισε πολύ θετικά τα μηνύματα που έλαβε στη διάρκεια των επαφών της στην Τεχεράνη.

Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε, επίσης, ότι εκτός από τον τουρισμό μπορούν να γίνουν συνεργασίες και σε άλλα επίπεδα, επισημαίνοντας ότι η χώρα τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται. «Μόνο στην Τεχεράνη θα δημιουργηθούν 80 καινούργια ξενοδοχεία άρα μπορούμε να ανοίξουμε σε όλα τα επίπεδα τη συνεργασία μας» είπε χαρακτηριστικά.