Στην Ινδία… με τα πόδια!

Μια απίστευτη περιπέτεια 511 ημερών - Δείτε φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
16:11
22/07/2015
Στην Ινδία… με τα πόδια!
2
loading

Ακόμα και στις διακοπές μας οι περισσότεροι δεν απέχουμε από την τεχνολογία. Η εξάρτησή μας παραμένει και απλώς εκδηλώνεται με άλλο τρόπο: βγάζουμε διαρκώς φωτογραφίες με τα κινητά μας, τις ανεβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούμε smartphone για να πάμε από ένα μέρος σε ένα άλλο.

Ένα νεαρό ζευγάρι ωστόσο επέλεξε να τα κάνει όλα με τον… πατροπαράδοτο τρόπο. Άφησαν πίσω τα κινητά τους στο σπίτι τους στη Βουλγαρία και πήγαν με τα πόδια μέχρι την Ινδία- χωρίς καν να ανέβουν σε αεροπλάνο!

Ο 25χρονος Boris Kanev από τη Βουλγαρία, η 31χρονη Marta Martinez Samalea από την Ισπανία και η... γάτα τους μοιράστηκαν μια απίστευτη περιπέτεια 511 ημερών κάνοντας οτοστόπ, μεταξύ άλλων, στην Τουρκία, τον Καύκασο, το Ιράκ και το Ιράν, την κεντρική Ασία, την Κίνα και τη Μιανμάρ για να καταλήξουν στην Ινδία.

«Αυτό που θέλαμε πραγματικά να κάνουμε ήταν ένα ταξίδι χωρίς αεροπλάνο. Σκεφτόμαστε να μετακινηθούμε με βαν ή με ποδήλατα αλλά μας αρέσει πολύ και το οτοστόπ και μας φάνηκε ωραίος τρόπος να γευτούμε την καθημερινή ζωή σε πολλά μέρη, να γνωρίσουμε ανθρώπους και ιστορίες που δεν θα βλέπαμε αλλιώς», λέει η Marta στη Daily Mail.

«Είχαμε ως στόχο να φτάσουμε στην Ινδία μετακινούμενοι μόνο στο έδαφος. Ήταν μια καλή αφορμή να δούμε τι υπάρχει μέχρι να φτάσουμε εκεί. Αρχικά ήταν όλα πολύ αβέβαια αν και είχαμε μια ιδέα για τις δυσκολίες και τη γραφειοκρατία που θα αντιμετωπίζαμε», συνεχίζει.

«Αφήσαμε το σπίτι μας στη Σόφια τον Οκτώβρη και μέσω Τουρκίας φτάσαμε στον Καύκασο όπου περάσαμε τον χειμώνα. Με την άνοιξη μετακινηθήκαμε στη Μέση Ανατολή, διασχίσαμε έρημο, στέπα και βουνά μέχρι την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία.  Εκεί πιστέψαμε πως το ταξίδι μας τελείωνε και πως για την Ινδία θα έπρεπε να πάρουμε αεροπλάνο. Όμως περάσαμε τελικά από τη Μιανμάρ και μπήκαμε στην Ινδία από τα βορειοανατολικά. Έκτοτε ταξιδεύουμε μέσα στην Ινδία γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας κάθε κρατίδιο που διασχίζουμε».

Το ζευγάρι ζει προφανώς λιτά και βασίζεται στο οτοστόπ και τους χάρτινους χάρτες- αφού δεν έχει spartphone- αλλά και την καλοσύνη των αγνώστων.

«Η εμπιστοσύνη που δείξαμε σε αγνώστους σίγουρα αξίζει τον κόπο. Έτσι ήρθαμε κοντά σε τόσα σπίτια, αυλές, κήπους, συναντήσεις και συζητήσεις. Αποκτήσαμε καλούς φίλους που ελπίζουμε να ξαναδούμε. Τώρα όταν ανοίγουμε έναν χάρτη της Ασίας δεν βλέπουμε μόνο τοπία και μνημεία αλλά ένα ολόκληρο βιβλίο με καθημερινές ιστορίες», προσθέτει η Marta.

Υπήρξαν βέβαια και κάποια απρόοπτα στο ταξίδι τους και οι δύο ταξιδιώτες αντιμετώπισαν και δυσκολίες. Αλλά η συνολική εμπειρία είναι εκπληκτική.

«Για την Ινδία δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε, πέντε μήνες μοιάζουν τίποτα σε αυτό το αχανές σύμπαν. Με λίγη τύχη θα είμαστε σπίτι πριν τα Χριστούγεννα και θα κάνουμε πεζοπορία και βόλτες στη βουλγαρική ύπαιθρο», καταλήγουν.

travelled2 travelled3 travelled4 travelled5 travelled6 travelled7 travelled8 travelled9 travelled10 travelled11 travelled12 travelled13ΖΕΥΓΑΡΙ ΙΝΔΙΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Treasure

    Φοβερό, αλλά και κάπως επικίνδυνο; Εξαρτάται ίσως από τι άτομα θα πετύχεις στον δρόμο.

  2. avatar kostmar

    έχουν τεράστια ψυχικά αποθέματα τι να πεις....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει