Όσο πλησιάζουν οι μέρες των διακοπών, τόσο αρχίζει ο καθένας να αναζητά στο διαδίκτυο πληροφορίες για τον ταξιδιωτικό του προορισμό, να κάνει σχέδια για το τι θα κάνει εκεί και να ονειρεύεται… ονειρεμένες παραλίες, καταγάλανα νερά και κουκλίστικα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, έρευνες έχουν δείξει ότι οι Βρετανοί περνούν πολλές ώρες ερευνώντας στο διαδίκτυο τους προορισμούς των διακοπών τους ενώ είναι στη δουλειά τους και μοιράζονται τα σχέδιά τους με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, πάνω από 2 εκατομμύρια τοποθεσίες «καρφώνονται» κάθε μέρα στο Pinterest.

Για το λόγο αυτό το Pinterest αποφάσισε να αποκαλύψει τις 10 «most pinned» τοποθεσίες από τους βρετανούς χρήστες… στην οποία υπάρχει και μία ελληνική συμμετοχή: Η Μήλος βρίσκεται στην 3η θέση προτίμησης των βρετανών χρηστών του Pinterest!

1. Αργεντινή
pint1 Τα μαγευτικά φυσικά τοπία της χώρας δε θα μπορούσαν να μη συγκινήσουν τα μάτια των χρηστών του διαδικτύου, με την Αργεντινή να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα.

2. Γαλλική Πολυνησία
pint2Εικόνες από παραδεισένιες παραλίες, με ένα κοκτέιλ ανά χείρας δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα, με αυτές της Γαλλικής Πολυνησίας να παίρνουν τις περισσότερες «καρφίτσες».

3. Μήλος, Ελλάδα
pint3 Λιγότερο δημοφιλής προορισμός, σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, η Μήλος κατάφερε να κερδίσει τους βρετανούς χρήστες του Pinterest με το μοναδικό φυσικό της τοπίο, τα πανέμορφα χωριά και το εξαιρετικό φαγητό.

4. Ρώμη, Ιταλία
pint4Δεν προκαλεί έκπληξη που η «Αιώνια Πόλη» βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας. Η ιταλική πρωτεύουσα φημίζεται για την πλούσια ιστορία της, τον πολιτισμό, το καλό κλίμα και φυσικά το καλό φαγητό.

5. Lofoten Islands, Νορβηγία
pint5Το γραφικό Lofoten είναι γνωστό για την αλιεία και τις φυσικές ομορφιές του, με μικρά χωριά μακριά από την πεπατημένη, ρουστίκ καταλύματα και… σαφάρι φάλαινας.

6. Graubünden, Ελβετία
pint6Η άγρια ομορφιά και η τεράστια ποικιλία υπέροχων καταλυμάτων είναι δύο από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν οι βρετανοί χρήστες του Pinterest στο Graubünden.

7. Ακτή Αμάλφι, Ιταλία
pint7Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ιταλίας φημίζεται για μοναδικό συνδυασμό παράκτιων βουνών, που βυθίζονται στη θάλασσα, «πνιγμένα» με γραφικές πόλεις και πλούσια δάση.

8. Κανκούν, Μεξικό
pint8Αυτή η πόλη είναι δημοφιλής λόγω της μεγάλης γκάμας από αξιοθέατα που διαθέτει, τη λαμπερή μητροπολιτική σκηνή και φυσικά, τις διάσημες παραλίες με λευκή άμμο, τη μοναδική τοπική κουζίνα και την… τεκίλα!

9. Bonito, Mato Grosso do Sul, Βραζιλία
pint9Η πόλη Bonito στην περιοχή Mato Grosso do Sul της Βραζιλίας αποτελεί την «καρδιά» του οικολογικού τουρισμού στη χώρα, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά μαγευτικές εμπειρίες στη φύση.

10. Pulau Dayang, Μαλαισία
pint10Το νησάκι Pulau Dayang βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το Kuah Tower και είναι σχεδόν ακατοίκητο στην πλευρά που βρίσκεται η πανέμορφη λίμνη.