Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες πόλεις της Γερμανίας και από τα πιο παραμυθένια μέρη ολόκληρης της Ευρώπης. Ο λόγος για το Ρότενμπουργκ, που είναι γνωστό και ως το «χωριό του Πινόκιο». Εδώ, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα, καθώς η πόλη έχει διατηρήσει αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

Όλα τα ιστορικά μνημεία της, τα τείχη, η παλιά αγορά, οι πλατείες με τις μεγάλες κρήνες και το εντυπωσιακό κτίριο του δημαρχείου μοιάζουν να έχουν βγει από μια άλλη εποχή. Η μικρή πόλη της Βόρειας Βαυαρίας βρίσκεται περίπου 85 χιλιόμετρα δυτικά της Νυρεμβέργης και αποτελεί τμήμα της λεγόμενης «Γερμανικής Ρομαντικής Οδού», μιας γραφικής διαδρομής που εκτείνεται από το Würzburg στο Füssen και συνδέει πολλές γοητευτικές πόλεις και χωριά κατά μήκος της διαδρομής.

Το όνομα της πόλης σημαίνει «κόκκινο φρούριο», λόγω του κόκκινου χρώματος στις σκεπές των κτιρίων, ενώ οι περισσότερες κατοικίες και τα καταστήματα χρονολογούνται από το 1560. Τα, δε, πανέμορφα σπίτια με τις περίτεχνες σκεπές και τα έντονα χρώματα στις πόρτες και τα παράθυρα, αποτέλεσαν την έμπνευση του Γουόλτ Ντίσνεϊ για το χωριό του Πινόκιο στην ομώνυμη ταινία του 1940.

Αν επισκεφτείτε το Ρότενμπουργκ, αξίζει να κάνετε μία ρομαντική βόλτα με άμαξα στα πλακόστρωτα σοκάκια, ενώ μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο μεσαιωνικών εγκλημάτων, αλλά και το εντυπωσιακό μουσείο των Χριστουγέννων, το οποίο κρατά ζωντανή όλο τον χρόνο την πιο αγαπημένη γιορτινή περίοδο, μικρών και μεγάλων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ροτενμπουργκ
Ροτενμπουργκ
Ροτενμπουργκ
Ροτενμπουργκ
Ροτενμπουργκ
Ροτενμπουργκ