Αν ψάχνετε για τον τέλειο γερμανικό προορισμό, αυτόν που μοιάζει σαν να έχετε γυρίσει πίσω στο χρόνο, το Quedlinburg είναι το μέρος που αναζητάτε. Αυτή η μικρή πόλη χρονολογείται από τη δεκαετία του 900 και πρόκειται για ένα μέρος τόσο ανέλπιστα όμορφο, που κάνει τον επισκέπτη να αναρωτιέται αν είναι πραγματικό.

Το Quedlinburg είναι μια μεσαιωνική πόλη σχεδόν 1.100 χρόνων με απίστευτους πολιτιστικούς θησαυρούς, που βρίσκεται στο κρατίδιο Σαξονία- Άνχαλτ της Γερμανίας. Το Quedlinburg είναι, επίσης, ένας από τους σταθμούς της Γερμανικής Ρομανικής Οδού, μιας γραφικής διαδρομής στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ που συνδέει εκκλησίες χωριών, μοναστήρια, καθεδρικούς ναούς και κάστρα που χτίστηκαν μεταξύ 950 και 1250.

Η παλιά πόλη κόσμημα

Η παλιά πόλη του Quedlinburg είναι τόσο καλά διατηρημένη, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1994. Στην ουσία πρόκειται για έναν λαβύρινθο από ρομανικά ημιτελή σπίτια με κάστρο, εκκλησίες, κήπους, πλατείες και δαιδαλώδη σοκάκια, όπου θα μπορούσε κανείς ευχαρίστως να χαθεί για ώρες. Η γραφικότητα, θα έλεγε κανείς, δεν είναι καν ικανή να περιγράψει την απίστευτη ομορφιά του τόπου.

Στην πόλη υπάρχουν αρκετοί πύργοι που μπορείτε να ανεβείτε, οι οποίοι προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πόλη και τις γύρω περιοχές. Η Marktplatz, η κεντρική πλατεία της πόλης -από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της- αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της μικρής πόλης.

Το Κάστρο Quedlinburg και εκκλησία του Αγίου Σερβάτιου

Το κύριο αξιοθέατο του Quedlinburg είναι, φυσικά, το Κάστρο Quedlinburg, ένα μεσαιωνικό οχυρωμένο φρούριο-αββαείο που βρίσκεται σε έναν λόφο γνωστό ως Schlossberg ή «βουνό του κάστρου».

Μέσα στο συγκρότημα, υπάρχει, επίσης, η εκκλησία του Αγίου Σερβάτιου, που χρονολογείται από το 1129 -μία από τις πιο αξιόλογες εκκλησίες της αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.

Τέλος, ο Schlossgarten ή «κήπος του κάστρου» διαθέτει ένα σημείο που προσφέρει απεριόριστη θέα στην πόλη -εικόνες γεμάτες με κόκκινες στέγες και καμπαναριά εκκλησιών όσο φτάνει το μάτι.