Από τους λαμπερούς προορισμούς του κεντρικού Λονδίνου μέχρι τις εκθαμβωτικές πανοραμικές απόψεις του Τάμεση, η βρετανική πρωτεύουσα είναι γεμάτη με πολυάριθμες περιοχές που αξίζει να εξερευνήσετε. Και, αν ψάχνετε για μια πραγματική ανακάλυψη, μια περιοχή που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί πλήρως από το μαζικό τουρισμό, τότε το Walthamstow αποτελεί την επόμενη στάση σας.

Στα πρόθυρα του ανατολικού Λονδίνου, το Walthamstow αναδύεται ως μια ανερχόμενη γειτονιά που συνδυάζει την αυθεντική άποψη του Λονδίνου με τη σύγχρονη ματιά. Και ενώ μπορεί να μην έχει την αίγλη του Ουέστ Εντ ή του Νότινγχαμ, το Walthamstow κρύβει έντονη ζωντάνια, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και μια μυστική γοητεία που είναι ιδιαίτερα προσιτή για τους ταξιδιώτες που αναζητούν το κάτι διαφορετικό.

Σε αυτή την ανερχόμενη γειτονιά του Λονδίνου οι τοίχοι των κτιρίων μετατρέπονται σε καμβά για καλλιτέχνες του δρόμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Walthamstow Village είναι η έδρα του φημισμένου «Wood Street Walls Project», μιας κοινότητας καλλιτεχνών που μεταμορφώνει τους δρόμους σε έναν πανέμορφο πίνακα τέχνης.

Όσοι δηλώνουν φίλοι της τέχνης δεν πρέπει να παραλείψουν μία επίσκεψη στη William Morris Gallery, ένα θησαυρό πολιτισμικής κληρονομιάς, αφιερωμένο στον βρετανικό καλλιτέχνη William Morris. Εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε τον κόσμο της τέχνης, του design και τη δουλειά του Morris.

Για τους γευσιγνώστες που θα βρεθούν στη γειτονιά ο δρόμος Blackhorse Road φημίζεται για τις γευστικές του εκπλήξεις. Εδώ θα βρείτε αυθεντικές, βρετανικές μπυραρίες, εστιατόρια με διεθνή κουζίνα και υπέροχα καφέ, όλα σε ένα χαλαρό και φιλόξενο περιβάλλον.

Η μαγευτική φύση του Epping Forest

Για τους λάτρεις της φύσης, που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από το θόρυβο της πόλης, το Epping Forest βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά. Πρόκειται για ένα μεγάλο και υπέροχο δάσος, που προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για πεζοπορία, ποδηλασία, και παρατήρηση της φύσης.

Το Walthamstow, αυτή η ανερχόμενη γειτονιά του Λονδίνου, αξίζει μια θέση στην ταξιδιωτική ατζέντα των ταξιδιωτών, ιδίως όσων αναζητούν νέες εμπειρίες και αυθεντικές ανακαλύψεις. Αν είστε, λοιπόν, έτοιμοι να εξερευνήσετε έναν μυστικό κόσμο γεμάτο τέχνη, φύση και πολιτισμό, μόλις ξαναβρεθείτε στο Λονδίνο μην παραλείψετε να περάσετε και από το Walthamstow.