Πολλές φορές όταν αναζητά κανείς μια ρομαντική απόδραση, δε χρειάζεται απαραίτητα να ψάξει για κάποιον εξωτικό προορισμό.

Κάποιες φορές αρκεί μια ματιά στις προτάσεις διαμονής και τα καταλύματα που υπάρχουν στον κόσμο.

Άλλωστε για ορισμένους ο σκοπός μπορεί να είναι να… μη χρειαστεί καν να ξεμυτίσουν από το δωμάτιο ή τη σουίτα τους!

Η ιστοσελίδα travel booking «Jetsetter» διεξήγαγε μια δημοσκόπηση σε 3.000 ανθρώπους, για να διαπιστώσει αν πιστεύουν ότι το σεξ είναι καλύτερο στα ξενοδοχεία.

Και το 81% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι»!

Αν λοιπόν η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει ότι το σεξ σε ένα ξενοδοχείο είναι καλύτερο… ποια είναι τα πιο «σέξι» ξενοδοχεία που μπορούν να… ενισχύσουν την ερωτική ατμόσφαιρα;

1. Jade Mountain – Αγία Λουκία, Καραϊβική

Θα μπορούσε κανείς να πει «Καραϊβική να ΄ναι κι ό,τι να ’ναι!». Κι όμως ακόμη και στα εξωτικά νησιά της Καραϊβικής υπάρχουν ορισμένα μέρη που μπορούν να κάνουν την εμπειρία των διακοπών… ακόμη πιο «καυτή»!

Το πολυτελές θέρετρο Jade Mountain στο μικρό νησάκι της Αγίας Λουκίας αποτελεί δημοφιλή προορισμό για νεόνυμφους. Το θέρετρο δε δέχεται παιδιά κάτω των 15 ετών, διασφαλίζοντας μια ρομαντική και ήρεμη απόδραση, χωρίς φωνές και υστερίες στους χώρους του. Διαθέτει 28 open plan σουίτες. Τόσο «ανοιχτές» που ούτε τα μπάνια δε διαθέτουν πόρτες.

Το ξενοδοχείο που μοιάζει σα να είναι «σκαλισμένο» επάνω σε μια βουνοπλαγιά, βρίσκεται ακριβώς επάνω από μια ιδιωτική παραλία 600 στρεμμάτων, την Anse Chastanet.

2. Secret Bay – Δομινίκα, Καραϊβική



Οι λάτρεις του οικολογικού τουρισμού θα λατρέψουν αυτόν τον μικρό, εξωτικό «παράδεισο» της Καραϊβικής, ιδανικό καταφύγιο για ερωτευμένους. Σύμφωνα με το Jetsetter, το θέρετρο αυτό είναι τόσο απομονωμένο, που μπορεί κανείς να περάσει ολόκληρες ημέρες ή και εβδομάδες χωρίς να συναντήσει άλλον επισκέπτη.

Οι πανέμορφες βίλες και τα μπάνγκαλοους είναι φτιαγμένα με υλικά της περιοχής. Το θέρετρο προσφέρει ακόμη μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού με θέα σε… καταρράκτες, θερμές πηγές και άλλα μαγικά φυσικά τοπία που προσφέρουν απόλυτη χαλάρωση στο νου και το σώμα.

3. 1 Hotel South Beach – Μαϊάμι, ΗΠΑ

Η διαμονή στο ξενοδοχείο 1 Hotel South Beach χαρακτηρίζεται ως «sexy eco stay». Το ολοκαίνουριο απόκτημα στο χώρο των ξενοδοχείων του Μαϊάμι διαθέτει τέσσερις πισίνες, απίστευτη θέα στον ωκεανό και ένα εστιατόριο που ετοιμάζει πιάτα με προϊόντα που έχει προμηθευτεί απ’ ευθείας από τοπικούς παραγωγούς.

Για όσους αναζητούν έξτρα νότες ρομαντισμού στις διακοπές τους, μια νυχτερινή βόλτα στην παραλία υπό το φως του φεγγαριού μπορεί να γίνει η αρχή μιας αξέχαστης νύχτας. Ή μπορείτε να ζητήσετε από το ξενοδοχείο να σας ετοιμάσει ένα ιδιωτικό πικ νικ για δυο.

4. Gramercy Park Hotel – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Στο εμβληματικό αυτό ξενοδοχείο στο «Μεγάλο Μήλο» έχουν διαμείνει μερικοί από τους μεγαλύτερους playboys του Χόλιγουντ. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα το έκαναν και σπίτι τους, όπως ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, ο οποίος παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα στην ταράτσα του ξενοδοχείου.

Εσείς μπορείτε να απολαύσετε τα κοκτέιλ σας στο πολυτελέστατο Rose Bar ή να κάνετε μια ρομαντική βόλτα στο ιδιωτικό πάρκο Gramercy Park, που βρίσκεται στον απέναντι δρόμο.

5. Shangri-La Paris – Παρίσι, Γαλλία

Φαντάζεστε κάτι καλύτερο από μια απίθανη θέα στον πύργο του Άιφελ και το Σηκουάνα; Και παρότι η «πόλη του φωτός» θεωρείται από μόνη της ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στον πλανήτη… τα εντυπωσιακά δωμάτια της μαγευτικής αυτής έπαυλης του 1896 αποτελούν τον ορισμό της «πολυτέλειας».

Απολαύστε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με θέα τα φωτάκια στον πύργο του Άιφελ και… ξεχάστε ό,τι σας απασχολεί.