Ο πολιτισμός ενός τόπου μπορεί να αποτυπωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, και δεν είναι μόνο τα προφανή τουριστικά hot spots που δίνουν μια γεύση της πολιτιστικής κουλτούρας ενός τόπου.

Μια βαθύτερη διερεύνηση αποκαλύπτει τη νοοτροπία των κατοίκων κάθε περιοχής και πως το μείγμα του αρχαίου με το σύγχρονο διαμορφώνουν το μέλλον κάθε χώρας.

Αυτά τα έξι ξενοδοχεία, μέλη των Design Hotels πρεσβεύουν άψογα την πολιτιστική κληρονομιά των πόλεων που τα φιλοξενούν, προσφέροντας μια βαθύτερη κατανόηση και μια πραγματική πολιτιστική σύνδεση.

Papaya Playa Project , Tulum, Μεξικό

Κινηθείτε στον χαλαρό ρυθμό της ζωής του Tulum, ξαπλωμένοι πάνω σε μια από τις αιώρες, που βρίσκονται έξω από κάθε μια από τις 80 σουίτες του resort. Το θέρετρο εκτός από καταφύγιο για τους παραθεριστές, προσφέρει έναν δημοφιλή προορισμό για τους ντόπιους, οι οποίοι οργανώνουν εκεί θρυλικά πάρτι στην παραλία. Η διατήρηση του πολιτισμού των Μάγια και του περιβάλλοντος χώρου βρίσκεται στο επίκεντρο της ύπαρξης του resort.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου σε συνεργασία με τους οικολόγους της περιοχής εργάζονται εντατικά για να εξασφαλίσουν ότι η ετήσια διαδικασία ωοτοκίας των χελωνών και η εκκόλαψη των αυγών τους δεν διαταράσσεται από τους επισκέπτες του resort.

Συμπληρώνοντας την ολιστική φύση της περιοχής, το Spa του Papaya Playa προσφέρει θεραπείες για το μυαλό και το σώμα, που παρέχονται από ντόπιους θεραπευτές. Ο Fabian Rios εκπαιδεύτηκε ως πνευματικός θεραπευτής στην τέχνη της Temazcal, μια τελετή που πραγματοποιείται με μια παραδοσιακή μεξικάνικη μέθοδο, που χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει τον προβληματισμό και την ενδοσκόπηση. Ο Rios παρέχει επίσης μια σειρά από χαλαρωτικές θεραπείες, όπως αρωματοθεραπεία και μασάζ με ζεστές πέτρες.

Αν θέλετε να οδηγήσετε την εμπειρία σε μια πιο πνευματική διάσταση, ο Rios εκτελεί επίσης τις παραδοσιακές τελετές των Μάγιας, συμπεριλαμβανομένου του Turtle Re-Birth, δηλαδή μασάζ σώματος με πηλό, αποτοξίνωση και απολέπιση. Μόλις καλυφθούν από πηλό, όσοι επιλέξουν αυτή τη θεραπεία, χαλαρώνουν σε μια τρύπα στην άμμο και βγαίνουν με την απόλυτη αίσθηση εκκαθάρισης σώματος και πνεύματος.

Τιμή: Από 67 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ.

Hotel de Nell, Παρίσι

Γνωστό ως «χωριό μέσα στην πόλη», το ένατο διαμέρισμα στο Παρίσι είναι μια από τις μικρότερες συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας. Παρά το μικρό μέγεθος του φιλοξενεί ένα εκλεκτό και γοητευτικό μείγμα από μπαρ, εστιατόρια, μπουτίκ και από το Μάρτιο το Hotel de Nell.

Το ξενοδοχείο 33 δωματίων βρίσκεται σε ένα ανακαινισμένο κτήριο του 19ου αιώνα, με εσωτερική διακόσμηση από το διάσημο αρχιτέκτονα Jean Michel Wilmotte. Προσφέροντας μια πληθώρα πολιτιστικά αξιοθέατα στο κατώφλι του, οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν τη γοητεία της γειτονιάς.

Παραδοσιακά καταστήματα τέχνης στην κοντινή Rue Cadet βρίσκονται δίπλα στις pâtisseries με τα δελεαστικά γλυκίσματα και κέικ. Για τους λάτρεις των αγορών ιδανικό σημείο είναι το Les Grands Boulevards. Εδώ θα βρείτε το πρώτο εμπορικό κέντρο του κόσμου σε ένα κτίριο του 18ου αιώνα με γυάλινη οροφή, που προσφέρει ένα μείγμα από καταστήματα, καφετέριες και μπαρ.

Το μπιστρό La Regalade του ξενοδοχείου σερβίρει ένα καινοτόμο μενού, δημιουργώντας τάση στη γαλλική κουζίνα, με τη λεγόμενη Bistronomie, ένα μείγμα του μπιστρό και της γαστρονομίας.

Η γαλλική κουζίνα σερβίρεται σε high-end εστιατόρια και σε πιο απλά και προσιτά μπιστρό. Ο Bruno Doucet, ένας από τους κορυφαίους σεφ της Γαλλίας, σερβίρει εκλεπτυσμένα πιάτα χρησιμοποιώντας τα καλύτερα εποχιακά προϊόντα.

Τιμή: Από 250 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ.

PalazzinaG, Βενετία

Προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν μια πλευρά της Βενετίας, που συνήθως γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι, το PalazzinaG, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα περίτεχνα παλάτια της πόλης κατά μήκος του Grand Canal, είναι ένας φάρος του ενετικού πολιτισμού.

Μέσα σε ένα κτίριο του 16ο αιώνα, τα 15 δωμάτια και οι επτά σουίτες χαρακτηρίζονται από ένα μείγμα σύγχρονου και ρομαντικού σκηνικού, που τονίζεται από μοναδικά έπιπλα και γυάλινες λεπτομέρειες από το γάλλο καλλιτέχνη Aristide Najean, ενώ την εσωτερική του διακόσμηση επιμελήθηκε ο Philippe Starck.

Κατανοώντας τη μοναδική αξία του τοπικού πολιτισμού, το ξενοδοχείο προσφέρει πολλές εμπειρίες που επιτρέπουν στους επισκέπτες να ζήσουν μια πλούσια και ολοκληρωμένη περιπέτεια γνωρίζοντας το βενετσιάνικο τρόπο ζωής.

Για τους λάτρεις της γαστρονομίας, το ξενοδοχείο προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι με το σεφ Paolo Businaro. Η μέρα ξεκινά με μια περιήγηση στην αγορά τροφίμων της γειτονιάς, όπου μαζί με την καθοδήγηση και τις γνώσεις του Businaro, οι επισκέπτες επιλέγουν τα τοπικά υλικά, από τα οποία θα φτιαχτούν τα πιάτα τους.

Με ένα δείπνο τεσσάρων πιάτων, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών οίνων, οι επισκέπτες καλούνται να πάρουν μια πραγματική γεύση του τι μπορεί να προσφέρει η Βενετία. Τιμώντας την ιστορία της περιοχής, το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης μια επιλογή τοπικών βενετσιάνικων εστιατορίων, που βρίσκονται κοντά του.

Τιμή: Από 319 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ.

New Hotel, Αθήνα

Από την όμορφη βεράντα στον τελευταίο όροφο, η θέα που προσφέρει το New Hotel στο κέντρο της Αθήνας αποτυπώνει την αρχαία και βαθιά αρχιτεκτονική και την ιστορία της πόλης. Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να φύγουν από το ξενοδοχείο για να αντιληφθούν τα στοιχεία που συνθέτουν μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.

Ανακαινισμένο από τα θεμέλια του παλιού Olympic Palace Hotel, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από τους Βραζιλιάνους θρύλους του interior design Humberto και Fernando Campana και αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική τέχνη και τον πολιτισμό.

Τα 79 νέα δωμάτια και οι σουίτες είναι διακοσμημένα σύμφωνα με τρεις διαφορετικές έννοιες του σχεδιασμού, το καθένα με βάση μια διαφορετική αντίληψη του ελληνικού πολιτισμού. Καρτ-ποστάλ, φυλαχτά και κούκλες φυλάσσονται πίσω από ακρυλικές γυάλινες πλάκες, κάνοντας τους φιλοξενούμενους να αισθάνονται σαν να συνδέονται άρρηκτα με την τέχνη.

Συνδυάζοντας πιο σύγχρονα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού με την ιστορία, το ξενοδοχείο φιλοξενεί μια σειρά από πολιτιστικά πακέτα προσαρμοσμένα στην εποχή. Τα πακέτα του καλοκαιριού περιλαμβάνουν ένα μάθημα φωτογραφίας στη Νέα Σχολή Φωτογραφίας. Υπό την εποπτεία επαγγελματιών φωτογράφων, οι επισκέπτες φωτογραφίζουν πολιτιστικά αξιοθέατα σε όλη την πόλη και εξερευνούν τα κρυμμένα διαμάντια της Αθήνας όπως την υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι και την πολυσύχναστη γειτονιά της Πλάκας. Μαζί τους οι επισκέπτες θα πάρουν φυσικά το προσωπικό τους φωτογραφικό άλμπουμ για να θυμούνται αυτό το ταξίδι στην Αθήνα.

Τιμή: Από 180 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ.

Hotel Teatro, Πόρτο

Χτισμένο πάνω στα θεμέλια του Θεάτρου Banquet στην πόλη του Πόρτο, το Hotel Teatro είναι ένας φόρος τιμής στην κληρονομιά της πόλης, το θέατρο και την υποκριτική. Καθένα από τα 74 δωμάτια και οι σουίτες είναι σύγχρονα αριστουργήματα σε πλούσιες αποχρώσεις του χαλκού και του χρυσού, επαναλαμβάνοντας το μεγαλείο της σκηνής.

Περισσότερο από έναν αιώνα αργότερα, με τη βοήθεια του διάσημου διεθνώς σχεδιαστή Nini Andrade Silva, το ξενοδοχείο είναι και πάλι στην πολιτιστική καρδιά της πόλης.

Προτείνοντας ξεναγήσεις σε μερικά από τα highlights του Πόρτο, το ξενοδοχείο διαθέτει αρκετά προσεκτικά επιμελημένα πακέτα προσφοράς, που επιτρέπουν στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις ποικίλες και ξεχωριστές γεύσεις του Πόρτο.

Παράλληλα, το ξενοδοχείο προσφέρει εργαστήρια μαγειρικής στο εστιατόριο Palco, φημισμένο για τα εξωτικά του πιάτα, με μια περιήγηση με βάρκα κατά μήκος του γραφικού ποταμού Douro.

Το ξενοδοχείο προσκαλεί επίσης τους επισκέπτες σε ξεναγήσεις στους πιο εξέχοντες προορισμούς της πόλης, όπως το Casa Musica, μια αίθουσα συναυλιών σχεδιασμένη από το διάσημο ολλανδό αρχιτέκτονα Rem Koolhaus, που είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Serralves αποτελεί μια ανεκτίμητη κληρονομιά, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Álvaro Siza Vieira. Και οι δύο προορισμοί τονίζουν τη ζωντανή καλλιτεχνική και δραματική όψη της πόλης.

Τιμή: Από 120 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ.

Klaus K, Ελσίνκι

Με μια ιστορία λαογραφίας και μυθολογίας, το 19ου αιώνα φινλανδικό ποίημα Kalevala υφαίνει την επική ιστορία του μέσα από τη σύνθεση του Klaus K, ενός οικογενειακού ξενοδοχείου στην καρδιά του Ελσίνκι. Με τη βοήθεια των σουηδών διακοσμητών Stylt Trampoli, οι επισκέπτες θα βιώσουν συναισθηματικά θέματα, όπως ο μυστικισμός και η επιθυμία, η οποία αντικατοπτρίζεται στις πλούσιες παλέτες χρωμάτων και τους βελούδινους εσωτερικούς χώρους.

Τα 139 δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν σχεδιαστεί από τοπικούς αρχιτέκτονες, αντικατοπτρίζοντας γοητεία και λέγοντας την ιστορία του εμπνευσμένου πολιτισμού της χώρας. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ως ένα παράθυρο στη νοοτροπία και την καρδιά της Φινλανδίας, μέσω της έκφρασης της εθνικής ταυτότητας της χώρας.

Οι επισκέπτες που θέλουν να χαθούν στα απέραντα δάση που διαμορφώνουν το φινλανδικό τοπίο μπορούν να απευθυνθούν στο Urban Nature room, τη δημιουργία του βραβευμένου σχεδιαστή Harri Koskinen. Μέσα από τη χρήση των φυσικών υλικών, σε υφές και χρώματα, προσφέρει μια όαση ηρεμίας.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου δίνει επίσης στοιχεία του πολιτισμού της χώρας. Το Toscanini σερβίρει νόστιμες γεύσεις από την Τοσκάνη και είναι εμπνευσμένο από το φινλανδό ζωγράφο Akseli Gallen-Kallela, ο οποίος ξόδεψε χρόνο στη Φλωρεντία για να ζωγραφίσει τις τοιχογραφίες.

Μετά από μια μέρα βυθισμένη στη λαογραφία και τη μυθολογία, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο σαλόνι, την καρδιά του ξενοδοχείου. Ένας μοναδικός χώρος που συνδυάζει τη ζεστασιά μιας βιβλιοθήκη με ένα μείγμα από σύγχρονες ανέσεις.

Τιμή: Από 155 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ.