Σε κανέναν δεν αρέσει να του παραβιάζουν την ιδιωτικότητα και τα όσα κάνει στα social media, μόνο που αυτό έχει κάποιες φορές και πολλές παράπλευρες απώλειες.

Το βρετανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Nationwide Building Society αποφάσισε να ελέγξει το πραγματικό οικονομικό κόστος της παραβίασης των λογαριασμών μας στα κοινωνικά μέσα και βρήκε πως ένα καλό 1/4 των ανθρώπων που έπεσαν θύματα χάκερ έχασαν πράγματι λεφτά.

Ξεγελάστηκαν δηλαδή από links στη σελίδα τους από φίλους τους υποτίθεται, ξέρετε, όταν στο inbox εμφανίζεται ξαφνικά αυτός ο παλιός συμμαθητής που σου λέει να δεις μια παλιά σχολική φωτογραφία και όταν κλικάρεις τον σύνδεσμο έρχεται η ολοκληρωτική καταστροφή.

Η έρευνα βρήκε ακόμα πως το 1/5 των νεαρών ενήλικων χρηστών έχουν πέσει θύματα χάκερ στα κοινωνικά τους μέσα και 1 στους 9 έχασαν λεφτά. Την ίδια ώρα, το 7% έχουν δώσει τις απόρρητες προσωπικές τους πληροφορίες σε σκοτεινές ιστοσελίδες που έχουν μόνο κακόβουλους σκοπούς κατά νου.

ΚΙΝΗΤΟ ΣΕΛΦΙ SMARTPHONE SELFIE ΠΑΡΕΑ ΦΙΛΟΙ 451496176

Η έρευνα βρήκε ακόμα πως οι μισοί σχεδόν αποθηκεύουν τα ευαίσθητα passwords στο κινητό τους τηλέφωνο! Και σαν να μη φτάνουν αυτά, η Nationwide κατέληξε πως όσα περισσότερα μοιράζεσαι στα κοινωνικά μέσα, όσο πιο δραστήριος είσαι δηλαδή online, τόσο περισσότερο κινδυνεύεις.

Οι απατεώνες ψάχνουν μανιασμένα φωτογραφίες μέσα από το σπίτι σου, πληροφορίες για τις διακοπές σου, δεδομένα για το πού δουλεύεις ή σπουδάζεις και ένα σωρό τέτοια «αθώα» πράγματα που στα χέρια των επιτήδειων μετατρέπονται σε όπλα καταστροφής. Εξίσου επικίνδυνο, μας λέει, είναι και το να κατεβάζουμε εφαρμογές από τρίτες ιστοσελίδες και όχι από τα επίσημα app stores.

Προσοχή λοιπόν, καθώς το κυβερνοέγκλημα καραδοκεί…