Μια εντυπωσιακή σέξι influencer «κάνει θραύση» στο διαδίκτυο, ωστόσο δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η Μίλα Σοφία έχει περισσότερους από 7.000 ακόλουθους στον λογαριασμό της στο X (πρώην Twitter), με πάνω από 31.000 στο Instagram και 90.000 στο TikTok, και μοιράζεται με τους θαυμαστές της στιγμιότυπα από τις διακοπές της στην Ελλάδα, την Μπόρα Μπόρα και άλλων χωρών.

Η καλλονή σε διάστημα λίγων εβδομάδων, συγκέντρωσε πάνω από 100.000 ακόλουθους. Στην πραγματικότητα όμως, η 19χρονη Φινλανδή δεν είναι παρά ένα δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης. Οι φωτογραφίες όπως αποδείχθηκε έκρυβαν ένα μυστικό το οποίο ελάχιστοι παρατήρησαν και στην πορεία ανακάλυψαν πως είχαν ξεγελαστεί.

Και ενώ τα likes έπεφταν βροχή σε Instagram και Tik tok, ο δημιουργός της έγραψε στην ιστοσελίδα που έχει με το πρόσωπό της: «Καλωσορίσατε στην virtual ζωή. Δεν είμαι μία… κοινή influencer, είμαι μία 19χρονη γυναίκα κάτοικος Φινλανδίας, αλλά εδώ υπάρχει μία ανατροπή: Είμαι AI influencer».

«Παρόλο που ο ιστότοπος της Μίλα αποκαλύπτει ότι είναι “εικονική” influencer , δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεγελαστεί και πιστεύουν ότι είναι μια πραγματική γυναίκα, με σάρκα και οστά» αναφέρει η Daily Mail σε άρθρο της για την ανερχόμενη σταρ των social media. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρόλο που σήμερα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκατοντάδες παρόμοιες εικόνες όμορφων «ψηφιακών» μοντέλων, αυτό που κάνει τη Μίλα Σοφία να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι δεν «κρύβει» πως δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη.

Το post που την πρόδωσε

Στις 19 Ιουλίου η «Μίλλα» ανέβασε φωτογραφίες με σέξι μπικίνι από την Σαντορίνη, αναφέροντας πως δεν ξέρει πως «να αφήσει αυτόν τον παράδεισο» και τα σχόλια πήραν «φωτιά» … Ωστόσο κάποιος πρόσεξε κάτι που δεν ήταν φυσιολογικό στη φωτογραφία… Τα δάχτυλά της.

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης έχουν προβλήματα με την αναδημιουργία ανθρώπινων χεριών, κάτι που όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο, μπορούν να παρατηρήσουν.