Η Microsoft ανέφερε κέρδη 18,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών, παρόλο που η τιμή της μετοχής της αρχικά έπεσε πάνω από 5% μετά από μια άλλη δύσκολη μέρα στη Wall Street. Και αν σκεφτεί κανείς ότι η Microsoft βρίσκεται ένα βήμα από την εξαγορά της εταιρείας-θρύλου στον κόσμο του gaming την Activision Blizzard, γίνεται φανερό ότι το μέλλον φέρνει μόνο κέρδη για τον κολοσσό.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας με έδρα το Σιάτλ ανέφερε έσοδα 51,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και πάνω από τις προσδοκίες. Ωστόσο, τα νέα δεν ήταν αρκετά για να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές που φαίνεται ότι δεν είναι πλέον αρκετά ζεστοί όσον αφορά τον τομέα της τεχνολογίας μετά από μια ιστορική έκρηξη στις τιμές των μετοχών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εργαζόμενη στην Wall Street

Microsoft: Η πρώτη από τις Big Tech που κατέγραψε κέρδη αυτό το διάστημα

Η Microsoft είναι η πρώτη από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ (Big Tech) που αναφέρει τριμηνιαία κέρδη με τις Apple, Amazon, Meta και Alphabet να ακολουθούν. Οι αναφορές παρακολουθούνται στενά μετά την κατάρρευση της τιμής της μετοχής του Netflix. Η μεγάλη πτώση ήρθε μετά την δημοσίευση των απογοητευτικών αριθμών των νέων συνδρομητών.

Από την πτώση του Netflix, τα χρηματιστήρια έχουν περιέλθει σε δίνη. Οι επενδυτές ανησυχούν για τα σχέδια της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια και την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Το λογότυπο του Netflix

Η επιχείρηση cloud computing της Microsoft επωφελήθηκε από τη διαδικτυακή αλλαγή κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς ο Covid-19 έκλεισε γραφεία σε όλο τον κόσμο. Ο Satya Nadella, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, δήλωσε ότι αναμένει η τάση να συνεχιστεί.

«Η ψηφιακή τεχνολογία είναι ο πιο εύπλαστος πόρος που έχει στη διάθεσή του ο κόσμος για να ξεπεραστούν οι περιορισμοί και να ξαναφανταστούμε την καθημερινή εργασία και τη ζωή», είπε ο Nadella. «Καθώς η τεχνολογία ως ποσοστό του παγκόσμιου ΑΕΠ συνεχίζει να αυξάνεται, καινοτομούμε και επενδύουμε σε διαφορετικές και αναπτυσσόμενες αγορές και ένα μοντέλο λειτουργίας που ενισχύει μια κοινή στρατηγική, κουλτούρα και αίσθηση σκοπού».