Ο Steve Jobs ήταν γνωστό πως όταν ήθελε να περάσει αυτό που ο ίδιος πίστευε, δεν δίσταζε να το κάνει ακόμη και με δραματικό τρόπο. Αυτό ακριβώς έγινε και όταν η Apple σχεδίαζε το πρώτο της iPod.

Ο πρώην υπάλληλος της Apple, Amit Chaudhary, περιέγραψε πρόσφατα την αντίδραση του Jobs όταν του έφεραν να δει το πρώτο πρωτότυπο του iPod.

Όταν λοιπόν οι μηχανικοί έφεραν στο Steve Jobs για πρώτη φορά το πρωτότυπο iPod, αυτός το πήρε στα χέρια του, έπαιξε με τη συσκευή, ενώ τη ζύγισε στην παλάμη του καταλήγοντας πως ήταν πολύ μεγάλη για αυτό που είχε οραματιστεί.

Οι μηχανικοί που περίμεναν πως και πως την έγκριση και του τόνισαν πως δεν μπορούσαν να την κάνουν μικρότερη σε καμιά περίπτωση.

Ο Jobs στο άκουσμα αυτό παρέμεινε σιωπηλός για λίγο. Τελικά σηκώθηκε όρθιος και πήγε δίπλα από ένα ενυδρείο όπου και έριξε προς έκπληξη όλων το iPod μέσα.

«Όπως μπορείτε να δείτε αυτές είναι φυσαλίδες αέρα», είπε. «Αυτό σημαίνει πως υπάρχει χώρος εκεί μέσα. Κάντε το μικρότερο», τόνισε εν συνεχεία.

Το πρώτο iPod ήταν 19.8 mm λεπτό. Χρόνια μετά η Apple παρουσίασε ένα iPod μόλις 6.1 mm λεπτό και ουσιαστικά και η τελευταία ίντσα του χώρου του σασί του είχε χρησιμοποιηθεί.

Πηγή: appleworldhellas.com