Η Huawei λάνσαρε χθες, Τετάρτη 2 Ιουνίου, το δικό της λειτουργικό σύστημα HarmonyOS και μαζί μια σειρά συσκευών, συμπεριλαμβανομένων και smartphones. Ο κινεζικός κολοσσός προχώρησε σε ακόμη μια κίνηση που έχει στόχο να περιορίσει την εξάρτησή της από την τεχνολογία άλλων εταιρειών.

Με την κίνηση αυτή, η Huawei προσφέρει στους πελάτες της παγκοσμίως, μία ανταγωνιστική εναλλακτική λύση, η οποία είναι λειτουργική για την κάλυψη μιας ευρείας ποικιλομορφίας συσκευών.

Το HarmonyOS ή Hongmeng στα κινεζικά, είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτής πηγής, που έχει σχεδιαστεί για διαφορετικές συσκευές και σενάρια. Για πρώτη φορά, παρουσιάστηκε για τις συσκευές του διαδικτύου των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών που μπορούν να φορεθούν, αλλά και των τάμπλετ, τον Αύγουστο του 2019.

Η Huawei αναμένει ότι ο αριθμός των συσκευών που θα είναι εξοπλισμένες με το HarmonyOS θα φτάσει στα 300.000.000 συσκευές, μέχρι το τέλος του 2021, συμπεριλαμβανομένων και περισσότερων από 200.000.000 συσκευών της ίδιας εταιρίας.

«Ένα για όλα και όλα για ένα. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι συνδεδεμένα και λειτουργούν έξυπνα και κανείς δεν μένει ανεπηρέαστος», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γιου (Richard Yu), εκτελεστικός διευθυντή της Huawei Consumer Business Group.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Η κυκλοφορία του HarmonyOS και μια σειράς προϊόντων που τροφοδοτούνται από αυτό το πρωτοποριακό σύστημα, είναι άλλο ένα παράδειγμα της αδιάκοπης προσπάθειάς μας να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης με το βλέμμα πάντοτε στραμμένο στο μέλλον».

Οι αναλυτές πιστεύουν πως το νέο λειτουργικό σύστημα με τα χαρακτηριστικά της προσαρμοστικότητας και της ανοιχτής λειτουργίας, θα δώσει μία νέα ώθηση στην παγκόσμια αγορά smart συσκευών και θα προσφέρει στα εκατομμύρια των χρηστών των τερματικών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, περισσότερες και πιο διαφοροποιημένες επιλογές.