Την τεχνολογία για να μπλοκάρει πλήρως το Twitter, σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο, διαθέτει η Ρωσία, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της χώρας (Roskomnadzor). Τη δήλωση αυτή πραγματοποίησε σήμερα (16/03) στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρόεδρός της, Βαντίμ Σουμπότιν.

Παράλληλα, η Roskomnadzor δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα και σε άλλες πλατφόρμες στην περίπτωση που παραβιάζουν την ρωσική νομοθεσία και δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της.

Η «επιβράδυνση» των εν λόγω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ο πλήρης αποκλεισμός τους είναι τα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν, στην περίπτωση μη τήρησης της ρωσικής νομοθεσίας, δήλωσε ο Σουμπότιν. Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος αναδήρθηκε στις δικαστικές διενέξεις για την επιβολή προστίμων σε Facebook, YouTube και Instagram.

Η Roskomnadzor, είπε, «προς το παρόν δεν είχε καμία απάντηση εκ μέρους της εταιρείας Twitter μετά την ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής να μπλοκάρει πλήρως σε έναν μήνα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με την υπόδειξη να απομακρύνει απαγορευμένο περιεχόμενο».