Η κριτική επιτροπή της Microsoft ολοκλήρωσε την αξιολόγηση σε πάνω από 170 συμμετοχές καινοτόμων projects από 76 χώρες, κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων ημιτελικών του 12ου Imagine Cup. Και τώρα έρχεται η στιγμή που οι 33 επικρατέστερες θα κριθούν στους Τελικούς του Σιάτλ από τις 29 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft.

Ειδικό ενδιαφέρον στη διοργάνωση των φετινών τελικών, δίνει και η συμμετοχή στην κριτική επιτροπή του CEO της Microsoft, Satya Nadella.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στους τελικούς η ομάδα Genesis, νικήτρια στην κατηγορία Games, των ελληνικών τελικών που πραγματοποίησε η Microsoft Ελλάς τον Απρίλιο στα κεντρικά γραφεία της στο Μαρούσι.

H ομάδα Genesis θα διαγωνιστεί με άλλες 9 ομάδες στην κατηγορία Games για τον αντίστοιχο τίτλο στον παγκόσμιο τελικό, ενώ ήδη διακρίθηκε και βραβεύτηκε στον επιμέρους παγκόσμιο διαγωνισμό Visual Studio Online Boost!

Η Ελένη Ραχανιώτου, διευθύντρια του τμήματος Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ στη συμμετοχή της Genesis καλή επιτυχία. Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που μια ελληνική συμμετοχή έχει προκριθεί στις 33 καλύτερες παγκοσμίως. Η Microsoft σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο είναι πάντα κοντά στους νέους και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες και στήριξη στα επόμενά τους βήματα».

Κριτές του φετινού τελικού , μαζί με το Satya Nadella, θα είναι ο Hadi Partovi, iδρυτής του εκπαιδευτικού, μη κερδοσκοπικού φορέα Code.org και ο Erik Martin, γενικός διευθυντής του διαδικτυακού φαινομένου Reddit.com .

Αναλυτικά οι συμμετοχές στους Τελικούς:

Games

Team Name

Country

Project Name

Liaison Team

Brazil

Liaison

Illogic

Egypt

Puppy in Bubble

AnarTeam

France

Anarcute

Spotlight Games

Germany

Mr. Skyjump

Genesis

Greece

Dementia: Tales of Blackthorn Manor

Seven Summits

India

Petite

Team NewAge

Jamaica

Project Exit

Bomon

Korea

Under bed

Animus

Philippines

FitPals

Brainy Studio

Russia

TurnOn

Innovation

Team Name

Country

Project Name

ButterFly

Bahrain

Nail Polish Mixer

Chemicalium

Bosnia and Herzegovina

Chemicalium

claVision

Canada

claVision (Visual Automatic Piano Music Transcription)

ij Developers

Cyprus

LADYBUG

Tep

Hungary

Tep

Reverse

Italy

Reverse

Kazokugurumi

Japan

Kazokugurumi

Meep

New Zealand

Meep

Vanguard

United Kingdom

Ripple

flipped.uy

Uruguay

flipped

Food&Gram

Venezuela

Food & Gram

World Citizenship

Team Name

Country

Project Name

Eyenaemia

Australia

Eyenaemia

Imagine The World

China

PersePhone

Access Earth

Ireland

Access Earth

High Rise

Nigeria

CATARA

Amplifiers

Pakistan

Project AMP

Power of Vision

Poland

Face Controller

The Dians

Portugal

Nuada

I Copy You

Qatar

Mimicking Robot for Autistic Children

SMT

Romania

sMilestone

BarFoo

Serbia

Sonochrome

SMART crew

Taiwan

Versatility of Usens: From Lab to Life

AfriGal Tech

Uganda

mDex

Grant Fellow

United States

Grant Fellow

Ο διαγωνισμός Imagine Cup ξεκίνησε από τη Microsoft το 2003 με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, διεκδικώντας παράλληλα διεθνή αναγνώριση. Σημαντικό και αυτή την χρονιά είναι ότι το χρηματικό ποσό το οποίο θα διεκδικήσουν οι μεγάλοι νικητές των παγκόσμιων τελικών, το οποίο υπερβαίνει το ποσό των 200.000 δολαρίων.

Το Imagine Cup έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στους νέους όλου του κόσμου, καθώς πάνω από 1,65 εκατομμύρια νέοι έχουν συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις τους. Με πάνω από 250.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο το 2013, έχει σκοπό να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών και των μαθητών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στην ελληνική ιστοσελίδα του Imagine Cup, καθώς και στο επίσημο ελληνικό φόρουμ του διαγωνισμού.