Πολύ θετικά νέα φαίνεται να προκύπτουν για την EA ενόψει του 2021.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι ανοδικές τάσεις στις πωλήσεις παιχνιδιών θα βοηθήσει την εταιρεία να απορροφήσει τους κραδασμούς από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Andrew Wilson, αυτό το οφείλει χάρη στο τεράστιο εισόδημα που μπήκε στα ταμεία της από τα FIFA 20, Madden 20, και The Sims 4, τα οποία καλωσόρισαν δεκάδες εκατομμύρια νέους παίκτες στο δίκτυό της. Συγκεκριμένα, η βάση παικτών του FIFA διπλασιάστηκε χρόνο με το χρόνο, ενώ η αντίστοιχη βάση του Madden NFL είδε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 140%.

Ο CFO της EA, Blake Jorgensen, δήλωσε πως αυτό ήταν ένα εξαιρετικό και απρόβλεπτο αποτέλεσμα για το πρώτο τρίμηνο του νέου οικονομικού έτους. Μέσα στο διάστημα αυτό, το Apex Legends άγγιξε με την 5η του σεζόν το μεγαλύτερο peak από ενεργούς χρήστες του, ενώ το The Sims 4 ξεπέρασε τους 30 εκατομμύρια παίκτες.

Η ΕΑ δουλεύει προς το παρόν σε πολλαπλά projects, συμπεριλαμβανομένων των FIFA 21, UFC 4, Madden 21, Star Wars: Squadrons, ενώ στον ορίζοντα υπάρχει και το Battlefield 6 της DICE.