Από τη μία έχουμε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης που αγκαλιάζει οτιδήποτε καινούργιο και καινοτόμο το μουσείο Guggenheim, και από την άλλη το you tube που έχει δώσει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να προβάλει ό,τι είδους βίντεο θέλει.

Λόγω του you tube πολλοί άνθρωποι έχουνε βρει τρόπο έκφρασης μέσω βίντεο. Έτσι το Μουσείο Guggenheim μαζί με το you tube διοργανώνουν μια online μπιενάλε όπου καλούν όποιον θέλει να δημιουργήσει ένα βίντεο οποιουδήποτε περιεχομένου  και από μία ειδική επιτροπή θα επιλεχθούν τα 20-25 καλύτερα τα οποία θα παρουσιαστούν στο μουσείο Guggenheim.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο περιεχόμενο.  Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε οποιονδήποτε καλλιτέχνη ή μη να προβάλει τη δουλειά του και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.

Ήδη έχει επιλεγεί μία μικρότερη λίστα με 130 από τις 23.300 συμμετοχές και σύντομα θα έχουμε και τα τελικά αποτελέσματα.

Δείτε το βίντεο του διαγωνισμού και μερικές ακόμη επιλογές:

Δώστε στην ειρήνη… ένα χορό
Τι θα γινόταν αν όλα λύνονταν μ’ έναν χορό. Οι πόλεμοι μπορούν να σταματήσουν… υπάρχουν άλλοι τρόποι για να λύνονται οι διαφορές.

Μην ακουμπάτε…
Ένα βίντεο με πολύ πλάκα για τη μανία των παιδιών να ακουμπούν και να καταστρέφουν τα πάντα, ιδιαίτερα όταν τους το απαγορεύουν.

Κακά μαντάτα
Σε ένα τυπογραφείο της δεκαετίας του ’50 μία εφημερίδα εκδίδεται με κεντρικό τίτλο την αναγγελία του τέλους του κόσμου. Μέσα από τις σελίδες της ξεπηδάει το χάος που ακολουθεί. Ένα βίντεο για τη δύναμη της πληροφορίας και της δημοσιογραφίας.

Πουλιά στα καλώδια
Ο δημιουργός αυτού του βίντεο πήρε μία φωτογραφία πουλιών που καθόντουσαν σε καλώδια ηλεκτροδότησης και έφτιαξε μία μελωδία από τις νότες που σχηματίζονταν από τη θέση των πουλιών. Το βίντεο δείχνει τη φωτογραφία με τη θέση των πουλιών ενώ ακούγεται η μελωδία που προέκυψε.