Τόσο προσηλωμένοι που είμαστε στα αγαπημένα μας videogames, είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια παίζονται από ανθρώπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και, κυρίως, ότι οι κοινωνικο-οικονομικές διαφορές, οι εγκαταστάσεις και η κουλτούρα υπαγορεύουν διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με τον gaming κόσμο.

Πέρα όμως από τις εκάστοτε διαφοροποιήσεις, τα βιντεοπαιχνίδια έχουν μετατραπεί σε μια μορφή οικουμενικής γλώσσας και παρά τις αχαλίνωτες διαφορές στον τρόπο που ασκείται το ηλεκτρονικό παιχνίδι, υπάρχουν νόρμες και συνήθειες που ενώνουν όλους τους gamers, όπου κι αν βρίσκονται στον πλανήτη.

Ακόμα και όταν μιλάμε για τα φτωχότερα έθνη της Αφρικής!

Αυτό αποκαλύπτει η φανταστική δουλειά του φωτορεπόρτερ Nick Hagen, ο οποίος πήρε τη μηχανή του, ταξίδεψε ως το Λάγος της Νιγηρίας και κατέγραψε τον τρόπο που παίζουν οι αυτόχθονες gamers.

Σε μια χώρα μάλιστα που η σύνδεση στο Ίντερνετ σέρνεται συχνά από τις αναρίθμητες συνδέσεις (όλο το Ίντερνετ παρέχεται από πολυσύχναστα 4G routers, κάνοντας τη σύνδεση εξαιρετικά ασταθή και δύσκολη), το multiplayer ούτε εύκολο είναι ούτε κοινό. Κι όμως, οι κάτοικοι βρίσκουν τρόπους να απολαμβάνουν την ηλεκτρονική διασκέδαση, που σε μας στη Δύση θεωρείται λίγο-πολύ δεδομένη, με τα τυπικά online first person shooters να συγκεντρώνουν τις περισσότερες ομάδες παικτών.

Απολαύστε λοιπόν γνώριμες εικόνες gaming σε ένα σαφώς ανοίκειο περιβάλλον…