Όπως το OS X ξεκίνησε από την εταιρεία NeXT και η τεχνολογία του Multitouch από την εταιρεία Fingerworks, έτσι και η νέα τεχνολογία του Touch ID ξεκίνησε όταν η Apple εξαγόρασε την AuthenTec.

Πριν την εξαγορά της η εταιρεία ειδικεύονταν στην τεχνολογία των αισθητήρων δαχτυλικών αποτυπωμάτων έχοντας παρουσιάσει αισθητήρες πολύ καλύτερους από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στο χώρο και έτσι κίνησε το ενδιαφέρον της Apple. Αλλά τι ακριβώς είδε η Apple, είχε μείνει αναπάντητο.

Τώρα, ο συνιδρυτής της AuthenTec μιλάει για αυτό και δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες από τα πρώτα πρωτότυπα που έδειξαν στην Apple. H τεχνολογία και ο αισθητήρας που είχαν αναπτύξει τότε ονομαζόταν FingerLoc σύμφωνα με το AppleInsider.

«Η πρώτη εκδοχή του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων δεν ήταν τόσο όμορφη και κομψή όσο αυτής που βρίσκεται σήμερα κάτω από το home button του iPhone 5S. To FingerLoc που μας παρουσίασαν και ήταν και από τα πρώτα πρωτότυπα που είδε η Apple ήρθε σε ένα κουτί μεγαλύτερο από αυτό του iPhone».

Τα αρχικά demo και οι επιδείξεις έγιναν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι όπου η συσκευή έμπαινε από κάτω ενώ ο αισθητήρας βρισκόταν στην επιφάνεια του τραπεζιού. Όταν ξεκίνησαν να παρουσιάζουν αυτή την τεχνολογία σε διάφορες εταιρείες όλες έμειναν εντυπωσιασμένες μιας και η ακρίβεια του αισθητήρα ήταν πρωτόγνωρη για την εποχή.

H Αpple πέρα από τα θετικά σχόλια έσπευσε να εξαγοράσει όχι μόνο την συσκευή, αλλά ολόκληρη την εταιρεία τον Ιούλιο του 2012 προς 356 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: appleworldhellas.com