Συσκευή φορτίζει το κινητό με τη θερμότητα του σώματος

Βασίζεται σε θερμοηλεκτρικό υλικό που συγκεντρώνει τη θερμοκρασία που παράγουμε


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMOBILE
21:00
30/06/2013
Συσκευή φορτίζει το κινητό με τη θερμότητα του σώματος
2
loading

Είναι συχνό φαινόμενο στην εποχή μας να ζούμε με το φόβο να κλείσει η φορητή μας συσκευή λόγω χαμηλής μπαταρίας. Κατά καιρούς έχουμε δει πολλές εταιρίες να προσπαθούν να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα, με τις περισσότερες να προσπαθούν να εστιάζουν στην εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

Μία νέα δημιουργία της Vodafone, με το όνομα Pocket Power, προσπαθεί να δει το συγκεκριμένο πρόβλημα από διαφορετική σκοπιά. Πρόκειται ουσιαστικά για μία μικρή τσέπη που είναι ραμμένη σε παντελόνια ή υπνόσακους.

Αποτελείται από θερμοηλεκτρικό υλικό που έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει τη θερμότητα του σώματος και να την μετατρέψει σε ρεύμα, το οποίο στη συνέχεια αξιοποιείται για να φορτίσει τη συσκευή σας.

Το υλικό έχει ελεγχθεί από το πανεπιστήμιο του Southampton, με τον καθηγητή ηλεκτρονικών συστημάτων Stephen BeeBy να υποστηρίζει πως μέσα στις οκτώ ώρες του βραδινού ύπνου, το Pocket Power μπορεί να δώσει έως και 25 λεπτά επιπλέον χρόνου ομιλίας, αν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι φυσιολογική.

Μέχρι λοιπόν οι μπαταρίες να καταφέρουν φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, το νέο gadget της Vodafone μπορεί να αποτελέσει μία πολύ αποτελεσματική καλοκαιρινή λύση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar nissan GT-R

    και άμα φας και καμία φασολάδα σε χρόνο δτ θα φορτίζει

  2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΤΩΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΛΕΕΙ ΚΡΥΟΚΩΛΟ , ΦΟΡΤΙΖΩ Ή ΔΕΝ ΦΟΡΤΙΖΩ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει