Το παγκόσμιο smartphone brand Honor ανακοινώνει το λανσάρισμα του PocketVision, μιας ΑΙ εφαρμογής που διευκολύνει τα άτομα με προβλήματα όρασης στην ανάγνωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου 1,3 δισ. άτομα ζουν με κάποιο πρόβλημα όρασης. Η εφαρμογή PocketVision αξιοποιεί την ΑΙ τεχνολογία της Honor και την κορυφαία πολλαπλή κάμερα των Honor 20 και Honor 20 Pro για να προσφέρει μία φορητή και προσιτή εναλλακτική μεγεθυντών και τυποσκοπίων, που κυκλοφορούν στην αγορά, δημιουργώντας μια βελτιωμένη εμπειρία ανάγνωσης για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το PocketVision αναπτύχθηκε από την κοινωνική επιχείρηση Eyecoming και χάρη στις τεχνολογίες αιχμής της Honor προσφέρει τρεις βασικές λειτουργίες για να διευκολύνει την ανάγνωση των ατόμων.

  • Μετατροπή κειμένου σε ομιλία (Text-to-Speech Mode): χάρη στην τεχνολογία Honor HiAI αλλά και στην τεχνολογία Οπτικής Αναγνώρισης Χαρακτήρων (OCR), η λειτουργία αυτή βοηθάει στην ταχύτερη και ακριβέστερη μετατροπή εικόνων σε κείμενο. Στη συνέχεια η εφαρμογή υπαγορεύει το κείμενο από βιβλία, μενού και άλλους τύπους εγγράφων
  • Μεγέθυνση (Zoom-In Mode):  με τη χρήση του συστήματος πολλαπλής κάμερας 48 ΜΡ των Honor 20 και Honor 20 Pro και του telephoto φακού των 8 ΜΡ, αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να μεγεθύνουν τους χαρακτήρες ενός κειμένου, χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα έντασης του ήχου της συσκευής, κάνοντας ακόμα και το μικρότερο στοιχείο πιο μεγάλο, λιγότερο θολό και ευανάγνωστο

Αρνητική εικόνα (Negative Image Mode): παρέχοντας μια σειρά από χρωματικά φίλτρα, που ενισχύουν το κείμενο αυτή η λειτουργία βελτιώνει την αντίθεση των έντυπων σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να διακρίνουν συγκεκριμένα χρώματα

«Στην HONOR πιστεύουμε στην ακατάπαυστη αναζήτηση της καινοτομίας, δημιουργώντας τεχνολογίες αιχμής, που έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο», δήλωσε o George Zhao, Πρόεδρος της Honor. «Αξιοποιώντας την ισχύ των προηγμένων ΑΙ δυνατοτήτων του Honor 20 Pro και τις επαγγελματικού επιπέδου τεχνολογίες στον τομέα της φωτογραφίας, το PocketVision στοχεύει να παρέχει ίσες ευκαιρίες στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, παρέχοντας σ’ αυτήν την κοινότητα ατόμων μια φορητή και πιο προσιτή λύση, σε σχέση με άλλα βοηθήματα της αγοράς. Με το λανσάρισμα της εφαρμογής ελπίζουμε να προσφέρουμε μια βελτιωμένη εμπειρία ανάγνωσης σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, παρέχοντάς τους μια μεγαλύτερη αίσθηση ανεξαρτησίας αλλά και την απαραίτητη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες που έχουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, παρά τα προβλήματα μειωμένης όρασης που αντιμετωπίζουν».

Εξοπλισμένα με κορυφαίο software και hardware, τα Honor 20 και Honor 20 Pρο προσφέρουν στους χρήστες μια πραγματικά έξυπνη εμπειρία. Από την ανώτερη πολλαπλή ΑΙ κάμερα 48MP, που τραβάει εξαιρετικά καθαρές φωτογραφίες, μέρα και νύχτα, έως τον τηλεφακό ανάλυσης 8 ΜΡ, που επιτρέπει πολύ κοντινές λήψεις, η σύλληψη οποιαδήποτε λεπτομέρειας δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Επιπρόσθετα, τα Honor 20 και Honor 20 Pro είναι εξοπλισμένα με το chipset 7 nm Kirin 980 AI, μπαταρία χωρητικότητας έως 4.000 mAh για αδιάκοπη χρήση της συσκευής ολόκληρη την ημέρα, αποθηκευτικό χώρο έως 256 GB και σύστημα Virtual 9.1 Surround Sound, που προσφέρει πλούσιο και βαθύ ήχο.

Θέλοντας να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση για τις δυσκολίες και τα εμπόδια των ατόμων που αντιμετωπίζουν ολική ή μερική απώλεια της όρασης η Honor συνεργάζεται με το Royal National Institute of Blind People (RNIB), που υποστηρίζει άτομα με αυτά τα προβλήματα.

Ο Robin Spinks, Senior Innovation and Technology Relationships Manager στο RNIB σχολίασε: «H τεχνολογία των smartphone παίζει ένα όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης στα άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης. Το PocketVision είναι ένα παράδειγμα μιας νέας συναρπαστικής κατηγορίας εφαρμογών, που επιτρέπουν άμεση προσβασιμότητα. Μέσω της εφαρμογής άτομα με περιορισμένη όραση έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν κάθε έγγραφο σε ευανάγνωστη μορφή, προσφέροντας έτσι ένα πιο προσβάσιμο κόσμο, παρέχοντας μια μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας και καταργώντας τα εμπόδια προς μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Το PocketVision μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το Huawei AppGallery και υποστηρίζει την Αγγλική, Πορτογαλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική και Κινεζική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PocketVision, μπορείτε να επισκεφθείτε επίσημο website της Honor.