Ο Χοακίν Αλμούνια, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού, χαιρέτισε τις αποφάσεις του αμερικανικού ομίλου και ανακοίνωσε τον τερματισμό των ερευνών για την ικανοποίηση των ευρωπαϊκών αιτημάτων.

«Η ανακοίνωση της Apple για την προκαταρκτική μας έρευνα δείχνει πως η Κομισιόν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κανονισμούς για τον ανταγωνισμό προκειμένου να εξασφαλίσει τάχιστα αποτελέσματα για την αγορά με εμφανή πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές, χωρίς να ξεκινήσει μία επίσημη διαδικασία», τονίζεται στο σχετικό ανακοινωθέν του.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πως εξασφάλισε από την εταιρεία Apple την άρση των περιορισμών στην χρήση εργαλείων για την πραγμάτωση εφαρμογών του κινητού τηλεφώνου της iPhone, όπως επίσης και εγγυήσεις για την επιδιόρθωση του υλικού της εντός της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι με τις εξελίξεις αυτές θα τελειώσουν οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι ευρωπαίοι καταναλωτές για την επιδιόρθωση ενός iPhone που είχαν αγοράσει σε άλλη χώρα από αυτήν που κατοικούν.