Ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας έχει πλέον καινούριο ορόσημο, αυτή τη φορά στην Κίνα, με τον εγκαινιασμό του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού δικτύου του κόσμου μόνο με bullet trains.

Το νέο δίκτυο των 2.300 χιλιομέτρων εκτείνεται από το Πεκίνο μέχρι την πόλη Guangzhou, μειώνοντας τον χρόνο που χρειάζεται κανείς για να φτάσει από την πρωτεύουσα στη βιομηχανική πόλη από τις 22 σημερινές ώρες σε μόνο 8!

Ταξιδεύοντας με μέση ωριαία ταχύτητα τα 300 χλμ/ώρα, τα bullet trains είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις μαζικές μετακινήσεις και η Κίνα έχει καλωσορίσει τον νέο αυτό τρόπο ταχύτατης μεταφοράς ήδη από το 2007.

Η νέα αυτή προσθήκη του σιδηροδρομικού δικτύου ανεβάζει μάλιστα τον συνολικό αριθμό των ραγών της υπερ-ταχείας αμαξοστοιχίας στα 9.300 χιλιόμετρα, με το φιλόδοξο σχέδιο να περιλαμβάνει επέκταση του φάσματος των bullet trains στα 50.000 χιλιόμετρα μέχρι το 2020.

Η γραμμή θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τον Φεβρουάριο, για να συμπέσει με την κινεζική πρωτοχρονιά, όπου εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζων ταξιδεύουν στις γενέτειρές τους, σε αυτό που λογίζεται γενικώς ως η μεγαλύτερη ετήσια «μετανάστευση» του κόσμου…