Μετά τη Xiaomi και τη Huawei, ήρθε η σειρά της ZTE να μας παρουσιάσει ένα τετραπύρηνο Android smartphone με αρκετά εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και εξαιρετικά προσιτή τιμή.

Το νέο ZTE U950 διαθέτει οθόνη 4,3 ιντσών με ανάλυση 800×480, τετραπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra χρονισμένο στα 1.3GHz, μνήμη 1GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 4GB, χαρακτηριστικά που ναι μεν δεν μπορούν να θεωρηθούν κορυφαία σε σχέση με τις προτάσεις των άλλων εταιρειών, αλλά αναμένεται να ικανοποιήσουν το μέσο χρήστη.

Εκτός αυτού η τιμή του κρίνεται αρκετά χαμηλή για τις δυνατότητες που προσφέρει, αφού θα πωλείται στα 999 yuan, περίπου 123 ευρώ.

Διαθέτει ακόμα, μια κύρια φωτογραφική μηχανή 5 megapixel, μια δευτερεύουσα με ανάλυση VGA στο μπροστινό μέρος για βιντεοκλήσεις, η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 2.000mAh ενώ το πάχος του δεν ξεπερνά τα 9 χιλιοστά.

Το ZTE U950 θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Κίνας στις 11 Νοεμβρίου, οπότε και θα «ανοίξουν» οι προ-παραγγελίες για τις πρώτες 100.000 συσκευές.

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα κυκλοφορήσει και στις υπόλοιπες αγορές, το σίγουρο είναι πως ακόμα και αν παραμείνει μόνο στην Κίνα, οι καταναλωτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα μπορούν να το προμηθευτούν μέσω του διαδικτύου, με το ανάλογο «καπέλο» στην τιμή βέβαια.