Λίγο μετά την αποκάλυψη του Huawei Honor 2, η κινέζικη εταιρεία παρουσίασε ένα ακόμα smartphone υψηλών τεχνικών χαρακτηριστικών, το οποίο λόγω του μεγέθους της οθόνης του μάλλον σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί συγκεκριμένες συσκευές, όπως το Galaxy Note 2 και το Oppo Find 5.

Το Huawei Ascend D2 προσφέρει οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών και τεχνολογίας IPS LCD με ανάλυση HD, 1280x720p, γεγονός που οριακά το κατατάσσει στην κατηγορία των phablets.

Πρόκειται για μια συσκευή με αρκετά μεγάλη υπολογιστική ισχύ, αφού ενσωματώνει έναν πανίσχυρο τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.5GHz, 2GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο 8GB με δυνατότητα επέκτασης.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Ascend D2 χρησιμοποιεί το λειτουργικό Android 4.1 Jelly Bean. Διαθέτει κύρια φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα 13 megapixel, μια δεύτερη στα 1,3 megapixel για φωτογραφίες και μπαταρία 3.000 mAh, χωρίς όμως η Huawei να διευκρινίζει αν θα την παρέχει ως παρελκόμενο η αν αυτή θα είναι η κύρια μπαταρία της συσκευής.

Το Ascend D2 θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας στις αρχές του 2013, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πιθανή διάθεση του στις διεθνείς αγορές, ούτε για την τιμή του.

Αν κρίνουμε όμως από αντίστοιχες προτάσεις άλλων κατασκευαστών, αναμένεται να κοστολογηθεί σε αρκετά χαμηλή τιμή, σε σχέση τουλάχιστον με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρει.