Η νέα κονσόλα της Nintendo, το Wii U, που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, αρχικά θα πωλείται κάτω του κόστους της κατασκευής της.

Το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας, Satoru Iwata στους επενδυτές της Nintendo κατά την τελευταία οικονομική ενημέρωση.

«Αν και περιμένουμε τις οικονομικές επιδόσεις μας να βελτιωθούν, υπό αυτές τις συνθήκες δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε πως θα έχουμε κέρδη αντίστοιχα με του παρελθόντος της Nintendo σε αυτό το οικονομικό έτος» είπε ο Iwata.

«Το Wii U θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα κέρδη της Nintendo μετά την κυκλοφορία του, γιατί αντί να το κοστολογήσουμε με βάση το κόστος κατασκευής του, επιλέξαμε μια τιμή την οποία οι καταναλωτές θα θεωρήσουν λογική».

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, όπως η Sony και η Microsoft, η Nintendo πάντα πουλούσε τις συσκευές της με κέρδος ακόμα και από την ημέρα της κυκλοφορίας τους. Με το Wii U όμως τα πράγματα αλλάζουν.

Προκειμένου να αποφύγει να χρειαστεί να χαμηλώσει την τιμή του στο μέλλον, όπως έγινε και με το 3DS, προτιμά να την κυκλοφορήσει εξ αρχής με μειωμένη τιμή, ελπίζοντας αυτό να οδηγήσει σε περισσότερες πωλήσεις.

Στην περίπτωση του 3DS, η Nintendo αναγκάστηκε να χαμηλώσει αρκετά την τιμή του, πάλι κάτω του κόστους, προκειμένου να αναζωογονήσει τις πωλήσεις του. Κάτι που κατάφερε μεν, όμως το εγχείρημα αυτό οδήγησε την εταιρεία στο να καταγράψει τις πρώτες ετήσιες απώλειες της.

Πάντως φαίνεται πως το Wii U θα τα πάει αρκετά καλά στην αγορά. Ήδη μεγάλα καταστήματα των ΗΠΑ έχουν ξεπουλήσει όλες τις παραγγελίες τους, με περίπου 250.000 καταναλωτές στην λίστα αναμονής.

Η Nintendo αναμένει να πουλήσει περίπου 5.5 εκατομμύρια κονσόλες και 24 εκατομμύρια παιχνίδια μέχρι τον Μάρτιο του 2013.