Μιλώντας στο χτεσινό event της παρουσίασης του iPad Mini, ο Tim Cook ανέφερε πως η εταιρεία πούλησε 100 εκατομμύρια iPad μέχρι πριν από περίπου δυο βδομάδες, γύρω στις 9 Οκτωβρίου.

Σίγουρα πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νούμερο από τη στιγμή που το iPad κυκλοφορεί μόνο δυόμισι χρόνια.

Όπως επισημαίνουν κάποιοι αναλυτές όμως, αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για τις πωλήσεις της Apple, όσον αφορά τουλάχιστον το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Στο προηγούμενο event όταν παρουσιάστηκε το iPhone 5, ο Cook είχε αποκαλύψει πως η Apple πούλησε 84 εκατομμύρια iPad μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Οι νέοι αριθμοί δείχνουν δηλαδή ότι η Apple πούλησε λιγότερα από 15-16 εκατομμύρια iPad κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Συγκριτικά, έρευνα που διεξήγαγε το Fortune από 61 αναλυτές αποκάλυψε πως οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του iPad την ίδια περίοδο ήταν 17,6 εκατομμύρια.

Σίγουρα μεγαλύτερο νούμερο από τα 11,1 εκατομμύρια πωλήσεων που σημείωσε πέρσι το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου, αλλά αισθητά μικρότερο του αντίστοιχου τριμήνου του Ιουνίου, οπότε και σημειώθηκαν 17 εκατομμύρια πωλήσεις.

Η μετοχή της Apple έπεσε περισσότερο από 3% μετά το χθεσινό event, στα 613,39 δολάρια. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη γενικότερη πτώση, αλλά και στην ακριβή τιμή του iPad Mini, καθώς και στα απογοητευτικά νούμερα των πωλήσεων του iPad.

Η εταιρεία πάντως ελπίζει οι πωλήσεις της να σημειώσουν άνοδο το τελευταίο τρίμηνο του έτους, και ειδικά την περίοδο των εορτών.