Η εταιρεία της Microsoft και οι υπεύθυνοι διαδικτυακών παιχνιδιών του Xbox, ζήτησαν συγνώμη από ένα χωριό δυτικά της Βιρτζίνια και από έναν 26χρονο παίκτη καθώς τον κατηγόρησαν ότι παραβίασε τους κανόνες του on-line gaming, δημοσιεύοντας ως τόπο καταγωγής του την πόλη με την ονομασία Fort Gay (=φρούριο των ομοφυλόφιλων). Μία ονομασία που η εταιρεία χαρακτήρισε προσβλητική καθώς η λέξη gay θεωρείτε ακατάλληλη στις υπηρεσίες της, σύμφωνα με τους όρους χρήσης.

Όμως το όνομα της πόλης είναι πραγματικό. Μάλιστα, όταν ο νεαρός παίκτης προσπάθησε να τους εξηγήσει, οι υπεύθυνοι δεν έλαβαν σοβαρά τα λεγόμενά του.

«Στην αρχή θεώρησα πως κάποιος πιστεύει ότι ζω στην πιο ομοφυλοφιλική περιοχή του κόσμου. Ήμουν στεναχωρημένος. Όχι τόσο γιατί δεν πίστευαν τον τόπο καταγωγής μου, αλλά με έκαναν να νοιώσω ότι μισούν τους ομοφυλόφιλους» δήλωσε ο 26χρονος παίκτης.

«Θα μπορούσαν απλά να κάνουν μία αναζήτηση στο google ή να ελέγξουν τους ταχυδρομικούς κωδικούς». Αντί όμως να προβούν σε αυτές τις πράξεις, προτίμησαν να αποκλείσουν τον παίχτη για μερικές μέρες μέχρι ο παίκτης να τους πείσει ότι ο τόπος καταγωγής που έχει δηλώσει στο προφίλ του είναι πραγματικός. Πρόκειται για μία περιοχή με 800 κατοίκους που συνορεύει με το Κεντάκι, και βρίσκεται δυτικά της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

«Δεν είμαι ομοφυλόφιλος αλλά με έκαναν να νοιώσω την ρατσιστική συμπεριφορά τους», δήλωσε ο νεαρός χρήστης, ο οποίος λόγω του αποκλεισμού του έχασε στο διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο λάμβανε μέρος.

«Προσπάθησα να τους εξηγήσω. Τους είπα να κοιτάξουν το λογαριασμό μου. Το Fort Gay είναι πραγματικό μέρος». Όμως ο υπάλληλος με τον οποίο μίλησε δεν τον πίστεψε ενημερώνοντας τον, ότι σε περίπτωση που ξαναβάλει ως τόπο καταγωγής το Fort Gay θα αποκλειστεί δια παντός από τις υπηρεσίες του Χ-Box Live και ότι η εταιρεία θα κρατήσει την μηνιαία συνδρομή των 12 δολαρίων.

Τελικά η αλήθεια αποδείχτηκε, το προφίλ του παίκτη έγινε ξανά ενεργό όμως ο 26χρονος βγήκε ο χαμένος της υπόθεσης καθώς έχασε στο διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο λάμβανε μέρος.