Το Twitch εξελίσσεται στην «τηλεόραση» των gamers

Επιτρέπει την παρακολούθηση χρηστών που παίζουν βιντεοπαιχνίδια


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
8:05
24/09/2012
Το Twitch εξελίσσεται στην «τηλεόραση» των gamers
loading

Το Twitch, μια υπηρεσία που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο μέσω του Justin.tv, προβάλλοντας ζωντανά βίντεο από χρήστες της ενώ παίζουν παιχνίδια, πρόσφατα συγκέντρωσε το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την πρόσληψη μηχανικών και προσωπικού προκειμένου η εταιρεία να επεκτείνει την πλατφόρμα της και να βελτιώσει την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει.

Μέσω του Twitch μπορείτε να παρακολουθήσετε άλλους χρήστες να παίζουν παιχνίδια, με διαφορετικά μάλιστα κανάλια ανά είδος παιχνιδιού.

Για κάποιον που δεν ασχολείται τόσο με το gaming κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται βαρετό, η εμπειρία που προσφέρει το Twitch όμως κρίνεται από πολλούς ανάλογη με αυτήν της παρακολούθησης ενός αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ στην τηλεόραση, ενώ σε κάποια παιχνίδια υπάρχει και σχολιασμός!

Τα βίντεο χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Twitch και όχι το YouTube, επιτρέποντας στην εταιρεία να στοχεύσει κυρίως το κοινό των hardcore gamers.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitch, Emmett Shear δήλωσε πως «ξεκινήσαμε το Twitch πριν από περίπου ένα χρόνο και ήδη έχουμε πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα».

«Η ομάδα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ζωντανής μετάδοσης και μπορούμε πλέον να επενδύσουμε δυναμικά ώστε να υποστηρίξουμε την ολοένα και αυξανόμενη κοινότητα μας με νέες δυνατότητες streaming, παρακολούθησης αλλά και συνομιλίας».

Τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από διαφημίσεις στα βίντεο των παιχνιδιών όπως συμβαίνει και στην τηλεόραση, ενώ πρόσφατα ενσωμάτωσε δοκιμαστικά ένα μοντέλο συνδρομών, όπου οι θεατές πληρώνουν ένα ποσό κάθε μήνα για να μην βλέπουν διαφημίσεις. Επιπροσθέτως, όσοι παίκτες προβάλλονται στην υπηρεσία πληρώνονται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει