Η hellas online, ένας από τους ισχυρότερους παρόχους ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, ήταν ο χορηγός στις ημερίδες που διοργάνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας/Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα κοινωνικο-οικονομικά οφέλη και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο σε Ηράκλειο και Χανιά το περασμένο σαββατοκύριακο.

Στόχος των ημερίδων ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τη δυναμική του διαδικτύου και τις δυνατότητες που προσφέρει στην ενημέρωση, την εκπαίδευση, τη ψυχαγωγία και το επιχειρείν, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.

H hellas online είναι αρωγός της πρωτοβουλίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για το διαδίκτυο και το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η συγκεκριμένη υπηρεσία στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online κ. Αντώνης Κεραστάρης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της αγοράς του διαδικτύου στην Ελλάδα, ενώ ο κ. Φώτης Κωνσταντέλλος, Chief Commercial Officer της hellas online υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα του e-επιχειρείν και τα νέα διαθέσιμα εργαλεία που θα συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Τέλος, ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρθηκαν:

• Στο επιβλαβές περιεχόμενο- συμπεριφορά στο διαδίκτυο.
• Στα είδη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
• Στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από online παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.
• Στα συμπτώματα εξάρτησης των παιδιών από το διαδίκτυο και στα εργαλεία γονικού ελέγχου για τη διαδικτυακή τους προστασία.
• Στη δράση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και σε περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Τις ημερίδες σε Ηράκλειο και Χανιά παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και αρκετοί γονείς και παιδιά.