proho.gr

Μπορεί το Facebook να είναι ο δεινόσαυρος των social media με σχεδόν 850 εκατομμύρια μέλη αλλά δεν φαίνεται να είναι ο μόνος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι. Αν και το Google+ και το Twitter έχουν επίσης ισχυρή παρουσία, η πραγματική έκπληξη δεν είναι άλλη από το Pinterest.

Σκεφτείτε μόνο το εξής. Ενώ το Google+ κατάφερε να αποκτήσει με πολύ προσπάθεια και την υποστήριξη ολόκληρου το κολοσσού της Google 100 εκατομμύρια μέλη, το Pinterest μέσα σε εννέα μήνες ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια.

Μόνο τον Ιανουάριο του 2011 είχε 11.7 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες. Για να έχει κανείς ένα μέτρο σύγκρισεις αρκεί να λάβει υπόψη του ότι ένα μήνα πριν, τον Δεκέμβριο ο αριθμός αυτός ήταν μόνο 7.5 εκατομμύρια. Και τον Μάιο του 2010 δεν ξεπερνούσε τις 418.000.

Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι απλά εντυπωσιακοί. Κάνουν το Pinterest το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο site στην ιστορία του Internet. Βέβαια, ο χρόνος που περνάνε οι χρήστες στο site είναι σχετικά περιορισμένος. Μόνο 90 λεπτά το μήνα ενώ στο Facebook είναι κατά μέσο όρο 7 ώρες.

Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι η υπηρεσία είναι κάτι το οποίο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον κόσμο των social media μέσα στο επόμενο διάστημα.