proho.gr
Πρόκειται είτε για την πλέον παρανοϊκή είτε για την πιο έξυπνη κίνηση που έχει γίνει μέχρι τώρα στο χώρο του social media marketing. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ενέργεια που οπωσδήποτε θα τραβήξει την προσοχή.

Σε μια προσπάθεια να προβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο τη χώρα, ο σουηδικός οργανισμός τουρισμού αποφάσισε να παραχωρήσει το Twitter account @sweden στους πολίτες του. Με στόχο τη δημιουργία του «δημοκρατικότερου Twitter account στο κόσμο», ανά μία εβδομάδα ο κάτοχος του λογαριασμού είναι ένας διαφορετικός Σουηδός.

Ανάμεσα τους ένας ερασιτέχνης κυνηγός, ένας μετανάστης από τη Βοσνία αλλά και μια συνηθισμένη λεσβία οδηγός νταλίκας (όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό της τουλάχιστον). Αν και οι μέχρι τώρα followers του λογαριασμού δεν ξεπερνούν τις 25.000, ο αριθμός τους δείχνει να αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις μπορεί να φτάσει και τις 100.000.

Αν τελικά η ιδέα θα πετύχει το στόχο της, να αυξήσει δηλαδή την τουριστική κίνηση της Σουηδίας, μένει να το δούμε. Όπως και να έχει το πράγμα πάντως, οι Σκανδιναβοί social media marketers φαίνεται ότι δεν θα πάψουν ποτέ να μας εκπλήσσουν!