Κάτι που δεν βλέπουμε κάθε μέρα είναι gadgets ειδικά σχεδιασμένα για τους πρεσβύτερους πολίτες. Ωστόσο, ήρθε η νέα εφαρμογή Memo Touch, για να ανατρέψει τις ισορροπίες. Έφτασε η ώρα και για τους ηλικιωμένους να απολαύσουν τους «καρπούς» της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, το Memo Touch, πρόκειται για μια εφαρμογή, η οποία λειτουργεί ως εργαλείο υπενθύμισης στα tablets. Απευθύνεται στους ηλικιωμένους που υποφέρουν από βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, καθώς τους υπενθυμίζει να πάρουν τα φάρμακά τους τη κατάλληλη ώρα και τους ειδοποιεί για την εκάστοτε συνάντηση με το γιατρό τους. Επιπλέον, προωθεί τη συνεργασία μέσα στην οικογένεια, καθώς τα υπόλοιπα μέλη μπορούν να αποθηκεύουν στην εφαρμογή αριθμούς τηλεφώνου και φωτογραφίες, να προσθέτουν στο ημερολόγιο τα επικείμενα συμβάντα (π.χ. οικογενειακή συνάντηση, γενέθλια, γιορτές κλπ.) και όλα αυτά μέσω του ίντερνετ. Μπορεί, για παράδειγμα, να στείλει κάποιος από το σπίτι του, οποιαδήποτε ώρα σε ηλικιωμένο συγγενή του: «Τώρα πρέπει να πάρεις το τάδε φάρμακο».

Η εφαρμογή βασίζεται στο tablet Archos 101, κοστίζει 299 δολάρια και απαιτείται είτε 6μηνη (174$) είτε ετήσια (300$) συνδρομή.