Τι κινδύνους μπορεί να κρύβει η παρακολούθηση πορνό από Android συσκευές

Προειδοποίηση από ειδικούς ασφαλείας


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMOBILE
20:27
17/05/2016
Τι κινδύνους μπορεί να κρύβει η παρακολούθηση πορνό από Android συσκευές
2
loading

Εκατοντάδες εφαρμογές με πορνό οι οποίες είναι διαθέσιμες στο Play Store της Google θα μπορούσαν να βλάψουν τις συσκευές, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί ασφαλείας.

Στις εφαρμογές αυτές ενδέχεται να έχει ενσωματωθεί κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε αυτούς που παρακολουθούν τέτοιο υλικό μέσω των συσκευών τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί αρχικά να κλειδώσει τους χρήστες έξω από τις συσκευές τους, αλλά σε ακόμη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερ να κλέψουν τα στοιχεία ή ακόμη και χρήματα.

Ο ερευνητής ασφαλείας της Dell, Alex Dubrovsky, ερεύνησε αυτές τις εφαρμογές και εξήγησε ότι οι δημιουργοί κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιούν το πορνό για να εξαπλωθούν και να βλάψουν τις συσκευές.

«Έχουμε βρει πάνω από 100 διαφορετικές εφαρμογές που περιέχουν αυτό το κακόβουλο λογισμικό και υποψιάζομαι ότι οι δημιουργοί του ετοιμάζονται για μια νέα πολύ μεγαλύτερη και πιο "θανατηφόρα" επίθεση», εξήγησε ο ίδιος. Πρόσθεσε επίσης ότι το κακόβουλο λογισμικό διανέμεται μέσω δήθεν δωρεάν εφαρμογών πορνό και στοχεύει κυρίως σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Ωστόσο η Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας ενημερώνουν σε πολύ τακτικά χρονικά διαστήματα τα συστήματά τους για να προστατεύσουν τους χρήστες από τις πιο πρόσφατες ψηφιακές απειλές.

Σύμφωνα με τον Dubrovsky η επίθεση μέσω του κακόβουλου λογισμικού είναι ακόμα στα αρχικά της στάδια και θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται ότι αυτή η επίθεση δεν είναι εντελώς ολοκληρωμένη από τους δημιουργούς και δεν βρίσκει πάντα εφαρμογή σε όλες τις συσκευές.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί στο ποιες εφαρμογές «κατεβάζουν» στις Android συσκευές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ασπρος μπεμπαντας

    Να επιστρεψουμε ολοι πισω στο παραδοσιακο τηλεμπανιστρο... ενα κυαλι κι ενα τριποδο και βουρ στο χειροκλικανο...

  2. avatar Nick

    Θέλετε να μου πείτε οτι ΔΕΝ υπάρχουν απογοητευμένες σύζηγοι που θέλουν να συνευρεθούν ερωτικά μαζί μου;;; Im shocked

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει