Αυτές τις μέρες διεξάγεται στο Βερολίνο η έκθεση IFA, το ετήσιο event κατά τη διάρκεια του οποίου οι εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζουν τα νέα τους προϊόντα. Η έκθεση ξεκινά επισήμως στις 2 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει τις παρουσιάσεις.

Η Sony ανακοίνωσε και επίσημα τα πρώτα της tablets, το Sony Tablet P και το Sony Tablet S. Το Tablet P είναι ένα μικρό αναδιπλούμενο tablet με σχεδίαση τύπου clamshell. Διαθέτει δύο οθόνες αφής, με την κάθε μία να έχει διαγώνιο 5.5″. Από την άλλη πλευρά, το Tablet S θυμίζει περισσότερο ένα “κανονικό” tablet κι ετοιμάζεται να μπει στην αγορά που έχει καθορίσει το iPad της Apple. Αμφότερα τα tablets έχουν πιστοποίηση PlayStation, οπότε θα μπορούν να παίζουν τα παιχνίδια του πρώτου PlayStation, ενώ για τους λάτρεις του διαβάσματος η Sony ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ψηφιακό βιβλιοπωλείο. Οι τιμές των Tablet P και Tablet S έχουν οριστεί στα 479 και 599 ευρώ, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, η Sony Ericsson ανακοίνωσε ένα νέο smartphone βασισμένο στο Xperia arc. Πρόκειται για το Xperia arc S, το οποίο διαθέται επεξεργαστή 1.4GHz και κάμερα με ανάλυση 8.1 megapixels.

πηγή: e-pcmag