Για πρώτη φορά, η Nikon παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες του Διαστήματος. Η λήψη αυτών των φωτογραφιών έγινε με ψηφιακές SLR φωτογραφικές μηχανές D3S και φακούς NIKKOR που χρησιμοποιεί η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των Η.Π.Α. (NASA) στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η λήψη των εικόνων που παρουσιάζονται πραγματοποιήθηκε με εξοπλισμό που περιλαμβάνει ψηφιακές SLR μηχανές Nikon D3S, φακούς NIKKOR, φλας Speedlights και άλλα εξαρτήματα Nikon που υπάρχουν στον ISS. Έως σήμερα, έχουν ληφθεί πάνω από 700.000 εικόνες από τη NASA με τη χρήση εξοπλισμού Nikon στο Διάστημα.

Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν σπάνιες και πολύτιμες φωτογραφίες η λήψη των οποίων μπορεί να γίνει μόνο από το Διάστημα, καθώς και φωτογραφίες σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού που αποδεικνύουν την ανώτερη ποιότητα εικόνας και τα χαρακτηριστικά μείωσης θορύβου της D3S.

Η πορεία της Nikon με τη NASA ξεκίνησε το 1971, με τη φωτογραφική μηχανή Nikon Photomic FTN* (με προδιαγραφές για τη NASA) που χρησιμοποιήθηκε στο Apollo 15.