Ενδιαφέρεστε να βρείτε έναν κατοικήσιμο πλανήτη

ΔΕΙΤΕ: Με το δικό σας υπολογιστή και από το σπίτι σας


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
3:53
20/05/2011
Ενδιαφέρεστε να βρείτε έναν κατοικήσιμο πλανήτη
loading

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε ο ένας πλανήτης ο οποίος θα μπορούσε να είναι κατοικήσιμος, σύμφωνα με τα δικά μας πάντα δεδομένα. Στο αχανές λοιπόν διάστημα, οι επιστήμονες μας έχουν καταλήξει σε 86 πλανήτες, πέραν του προηγούμενου, στους οποίους θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί ζωή. Τι θα λέγατε εάν μπορούσατε να ψάξετε και εσείς με τον υπολογιστή σας από το σπίτι για να βοηθήσετε στην αναζήτηση;

Το ινστιτούτο SETI,( Search for ExtraTerrestrial Intelligence) (Ψάξιμο για ΕξωΓήινη Διάνοια), δυστυχώς τον Απρίλιο που μας πέρασε έκλεισε προσωρινά λόγω περιορισμένων κρατικών πόρων. Διάφοροι έτσι αστρονόμοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αναγκάστηκαν να ψάξουν εκ νέου για δωρεές από ιδιώτες για να λειτουργήσει πάλι.

Ο γνωστός ιστότοπος www.space.com πρότεινε αντί να ψάχνουν ολόκληρο το διάστημα για νοήμονα ζωή, θα ήταν προτιμότερο να επικεντρωθούν οι προσπάθειες ακριβώς στους 86 συγκεκριμένους πλανήτες που έχουν ανακοινωθεί. Άλλωστε και οι 86 αυτοί έχουν επιλεχθεί από μία μεγαλύτερη λίστα 1200 υποψήφιων πλανητών.

Ο διευθυντής του προγράμματος [email protected], ο φυσικός Dan Werthimer, εξήγησε του λόγους που επέλεξαν τους συγκεκριμένους πλανήτες. Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος η απόσταση των πλανητών να είναι σε μικρή απόσταση από τους ήλιους τους, ώστε να είναι ασφαλής η ανάπτυξη ζωής, και η θερμοκρασία που θα επικρατούσε πάνω στην επιφάνεια τους να είναι μεταξύ του 0 και των 100 βαθμών Κελσίου.

Μόλις λοιπόν οι 86 αυτοί πλανήτες ελεχθούν, τότε οι πληροφορίες σχετικά με αυτούς θα διατεθούν στο μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, και έτσι θα βοηθήσουν στην επεξεργασία αυτών των στοιχείων, από τη βολή του σπιτιού τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει