Mozilla και Google προχώρησαν σε μια κίνηση αμοιβαίου συμφέροντος, ανανεώνοντας τη μεταξύ τους συμφωνία για να παραμείνει η Google η κεντρική μηχανή αναζήτησης στον browser Firefox τουλάχιστον ως και το 2023, όπως μας λέει το ZDNet.

Καμία από τις δύο εταιρίες δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως το deal, μια συμφωνία που όπως εκτιμά η γνωστή τεχνολογική ιστοσελίδα θα φέρει στη Mozilla κάπου μεταξύ 400-450 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

Η συμφωνία που είχαν ήδη λήγει στα τέλη του 2020 και τις επίσημες ανακοινώνεις τις περιμένουμε μέσα στο φθινόπωρο.

«Η συνεργασία της Mozilla με την Google είναι συνεχής, με την Google να παραμένει η βασική μηχανή αναζήτησης στον browser Firefox σε πολλά σημεία του κόσμου. Επεκτείναμε προσφάτως τη συνεργασία και η σχέση μας δεν αλλάζει», επιβεβαίωσε το γεγονός ο εκπρόσωπος Τύπου της Mozilla, Justin O’Kelly, στην ιστοσελίδα The Verge.

Η κίνηση έρχεται μάλιστα λίγο μετά την ανακοίνωση του προγράμματος περιήγησης πως σκοπεύει να απολύσει 250 υπαλλήλους, το 1/4 σχεδόν του δυναμικού του. Ο γενικός διευθυντής της Mozilla, Mitchell Baker, το απέδωσε στην οικονομική δυσπραγία που έχει επιφέρει παγκοσμίως ο κορονοϊός, «επηρεάζοντας σημαντικά τα έσοδά μας».

Τον Ιανουάριο είχε διώξει κι άλλους 70 εργαζομένους…