Σάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει δημιουργήσει το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες. Η «δυσοσμία» από τον βόρβορο των παράνομων δραστηριοτήτων συνεχίζει να αναδύεται, με την μπάλα να κυλιέται συνεχώς στον βούρκο της ανομίας.

Οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και τα παράνομα ποδοσφαιρικά στοιχήματα, στην οποία εμπλέκονται ηχηρά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Το κατηγορητήριο για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση είναι βαρύτατο, καθώς ορισμένοι διώκονται για κακουργήματα όπως «συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, με δομημένη και διαρκή δράση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων» και άλλοι «για απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα».

Οι στημένοι αγώνες ανέρχονται σε 40 και αφορούν σε αγώνες της Σούπερ Λιγκ, του Κυπέλλου Ελλάδας και της Β’ Εθνικής. Μεταξύ άλλων ως στημένοι ελέγχονται και δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέσα στο 2011, ο ένας της Β’ Εθνικής και ο άλλος του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι διάλογοι που έχει καταγράψει η ΕΥΠ μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες είναι απίστευτοι. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι Οι εμπλεκόμενοι έστηναν και πόνταραν ακόμα και στο ποιος θα πάρει τη σέντρα…

Το καλοκαίρι αναμένεται να είναι καυτό καθώς η δικογραφία που σχημάτισε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, προς το παρόν περιλαμβάνει 83 ονόματα, θεωρείται όμως βέβαιο ότι θα αυξηθούν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το newsbeast.gr ξετυλίγει το φάκελο των στημένων παιχνιδιών που έχουν συγκλονίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο…